Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Piedzīvo aukstu dušu

Basketbolistes iestrēgst Francijas aizsardzībā un zaudē.

Pretinieču uzdotajam tonim jau spēles sākumā nebija gatavas Latvijas basketbolistes, kuras 2025. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikāciju iesāka ar sakāvi 49:71 Puatjē pret Francijas valstsvienību. Zaudējums izbraukumā pret grupas un potenciālajām visa EČ favorītēm nav uzskatāms par traģēdiju, tomēr rezultāta lielā starpība pamatīgi apgrūtinās uzdevumu kvalificēties finālturnīram. Kvalifikāciju februārī paredzēts turpināt ar spēli pret Izraēlu.

Lai gan basketbolistes Puatjē ieradās ar pārliecību par gatavību izaicināt spēcīgo Francijas komandu, laukumā jau pašā sākumā pavērās skarba aina. Mājinieces ar agresīvu un fizisku aizsardzību jau pirmajās minūtēs izprovocēja virkni kļūdu un jau spēles sākumā ieguva, kā izrādījās, izšķirošo pārsvaru. "Laukumā sadūrāmies ar to, ko nebija iespējams modelēt treniņos – Eiropas Top3 komandas organizēto un agresīvo aizsardzību, kas ļoti labi zināja gan mūsu līderes, gan vājās vietas. Mūsu spēlētājas izspieda no ierastajām metienu pozīcijām, nespējām tikt galā ar šo spiedienu, tāpēc pazuda arī pārliecība," ātri zaudēto spēles pavedienu šķetināja treneris Mārtiņš Gulbis. Viņš neslēpa, ka liela nozīme bijusi atšķirīgajam gatavošanās laikam, jo Francijas čempionātā, ko pārstāv lielākā daļa pretinieču spēlētāju, pēdējā kārta pirms izlašu pārtraukuma tika pārcelta, bet astoņos dažādos čempionātos spēlējošajām Latvijas basketbolistēm pilnā sastāvā bija iespēja aizvadīt vien trīs treniņus.

Eirolīgas vadošajos klubos spēlējušās Latvijas izlases līderes Kitija Laksa (5 punkti, 1/9 metieni) un Anete Šteinberga (4 punkti, 2/6 metieni) ritmu uzbrukumā tā arī nesajuta. Debiju oficiālās izlases spēlē piedzīvoja Ketija Vihmane, Evelīna Otto, Luīze Sila un Enija Vīksne.

Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas un četras no astoņām otro vietu ieguvējām. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi