Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pīlābere arī šajā sezonā pārstāvēs TTT Rīga

Latvijas sieviešu basketbola komandā TTT Rīga arī šosezon spēlēs valstsvienības basketboliste Karlīna Pīlābere, informēja klubs.

Jau ziņots, ka TTT Rīga šajā starpsezonā noslēgusi līgumus ar amerikāņu spēlētājām Lineju Hārperi un Meganu Hafu, bet dažas dienas vēlāk vienošanās panākta arī ar Aiju Klakocku un Kati Krēsliņu. Tāpat komandai pievienojusies Zviedrijas spēlētāja Binta Drameha un vairākas pašmāju basketbolistes - Kitija Laksa, Zenta Meļņika un Paula Strautmane.

"Karlīne ir spēlētāja, uz kuru var paļauties gan treneri, gan komandas biedrenes. Viņa vienmēr darbojas ar maksimālu atdevi un spēlē fizisku basketbolu, kas ir ļoti svarīgi mūsu komandas spēles modelī," sacīja komandas galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Arī spēlētāja bija gandarīta, ka izdevies panākt vienošanos uz vēl vienu sezonu.

"Ar nepacietību gaidu jauno sezonu TTT sastāvā! Prieks, ka komanda neapstājas pie sasniegtā, bet turpina iekarot savu vietu un to nostiprināt labāko Eiropas komandu vidū. Turklāt dod latviešu spēlētājam lielisku iespēju spēlēt augsta līmeņa basketbolu mājās pie saviem skatītājiem," sacīja spēlētāja.

Pīlābere nepilnu 18 gadu vecumā debitēja Eiropas kausā, pārstāvot Cēsu komandu. Divus gadus vēlāk viņa TTT rindās spēlēja Eirolīgā, bet 2011.gada vasarā valstsvienības sastāvā brauca uz Eiropas čempionātu Francijā. Tomēr karjeru basketbolā uz sešiem gadiem pārtrauca muguras savainojums.

Savukārt 2017.gadā pēc Zībarta uzaicinājuma, viņa izlēma atgriezties basketbola apritē. Pagājušajā sezonā Eirolīgā Pilābere "TTT Rīga" sastāvā aizvadīja 14 spēles, vidēji laukumā pavadot septiņas minūtes un gūstot 1,8 punktus, kā arī izcīnot 1,5 atlēkušās bumbas.

Šovasar viņa pārstāvēja Latvijas valstsvienību. Pārbaudes spēlē pret Slovēniju 29 minūšu laikā Pilābere guva 26 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī realizēja visus četrus tālmetienus. Eiropas čempionātā Rīgā uzbrucēja laukumā pavadīja vidēji 18,2 minūtes, pirmajā mačā pret Lielbritāniju iemetot astoņus punktus.

Pirmo Eirolīgas spēli TTT Rīga aizvadīs 16. oktobrī Elektrum Olimpiskajā centrā pret 2015.gada Eirolīgas čempioni un divpadsmikārtējo Čehijas labāko komandu Prāgas USK. Nākamajā nedēļā TTT Rīga basketbolistes dosies pirmajā izbraukumā, kur tiksies ar Beļģijas labāko komandu Castors Braine, bet 30.oktobrī Latvijas čempiones aizvadīs otro mājas spēli pret trīskārtējo Eirolīgas uzvarētāju no Francijas Bourges Basket.

TTT Rīga ir astoņpadsmitkārtējas Latvijas čempiones (1992-1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010-2011, 2014-2019), Latvijas-Igaunijas līgas čempiones (2014-2018), Latvijas, Igaunijas, Lietuvas līgas čempiones (2019), Austrumeiropas līgas čempiones (2016, 2019), Eiropas kausa Top 16 komanda (2016, 2017, 2018), kā arī Eirolīgas Top 8 komanda (2019).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi