Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Porziņģa 15 punkti neglābj bez Entonija spēlējošo Ņujorku no zaudējuma Thunder

Latviešu uzbrucējs Kristaps Porziņģis otrdien devās laukumā starta pieciniekā arī 47.mačā savā NBA debijas sezonā, bet viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda savā laukumā ar 122:128 (34:38, 29:23, 28:27, 22:25, 9:15) pagarinājumā atzina spēcīgās Oklahomsitijas_ Thunder _vienības pārākumu. Tādējādi viesi revanšējās par novembra beigās piedzīvoto zaudējumu savā laukumā (90:93).

Knicks komanda piedzīvojusi trešo zaudējumu pēc kārtas.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 59 sekundes, gūstot 15 punktus. Grozā viņš raidīja trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Latvieša rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes.

Knicks sastāvā šajā mačā 21 punktu iemeta Lengstons Gelovejs, bet 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas Derikam Viljamsam.

Ņujorkas vienībai šajā mačā savainojuma dēļ nepalīdzēja tās līderis Karmelo Entonijs.

Savukārt Thunder sastāvā 44 punkti un 14 atlēkušās bumbas Kevinam Durantam, kamēr Rasels Vestbruks pievienoja 30 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

Jau pirmās ceturtdaļas laikā Porziņģis izcēlās ar septiņiem punktiem, tostarp izcēlās ar ļoti efektīgu bumbas triecienu grozā no augšas, kad kārtējo reizi šosezon pielaboja komandas biedra metienu. Tikmēr abas komandas šo cīņu aizvadīja līdzvērtīgi, spēkojoties punkts punktā. Pirmais puslaiks noslēdzās ar Knicks basketbolistu divu punktu pārsvaru, bet latvietis tā laikā bija izcēlies ar desmit punktiem.

Nekas nemainījās arī otrajā puslaikā, jo abas komandas savā starpā aizvadīja spraigu un gana rezultatīvu basketbolu, kurā Porziņģis gan diez ko daudz neizcēlās. Trešās ceturtdaļas sākumā viņš iemeta divus soda metienus, bet pēc tam nākamos punktus guva vien pamatlaika priekšpēdējā minūtē, izvirzot Ņujorkas vienību vadībā ar 111:109.

Pēcāk Viljamss minūti līdz beigām panāca jau 113:109 par labu mājiniekiem, taču Thunder prata panākt izlīdzinājumu, gūstot četrus punktus pēc kārtas.

Pagarinājumā laukumā devās arī Porziņģis, kurš tā sākumā bloķēja Vestbruka metienu, bet pēc tam realizēja vienu no diviem soda metieniem. Tiesa, papildus piecas minūtes labāk nospēlēja Oklahomasitijas Thunder, kas līdz ar to guva uzvaru.

Ar 22 uzvarām 47 spēlēs Knicks ieņem Austrumu konferences desmito pozīciju, kamēr Thunder ar 34 panākumiem tikpat mačos ir trešie Rietumu konferencē.

Nākamo spēli Knicks aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā būs jātiekas ar Toronto Raptors un lietuviešu centru Jonu Valančūnu.

Kā zināms, šīs sezonas debitants augstākajā basketbola līgā Porziņģis bija viens no kandidātiem, lai iekļūtu NBA Visu zvaigžņu spēles Austrumu konferences sākumsastāvā. Tiesa, līdzjutēju balsojumā latvietim pietrūka gandrīz 100 000 balsu, lai to paveiktu. Porziņģis ar 473 579 balsīm palika sestais, bet lai iekļūtu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, balsojumā bija jātiek labāko trijniekā. Līdz ar to tagad Porziņģis var cerēt vienīgi uz iespēju, ka viņu sastāvā iekļaus kā rezervistu.

Tiesa, paredzams, ka Porziņģis izies laukumā mačā, kurā sacenšas spilgtākie pirmgadnieki un labākie no spēlētājiem, kas NBA aizvada otro sezonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi