Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Porziņģim 29 punkti Ņujorkas uzvarā pār Taunsa iedvesmoto Timberwolves

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 29 punktus, palīdzot Ņujorkas Knicks vienībai viesos ar 106:104 pārspēt Minesotas Timberwolves, kuru labā 47 punktus guva un 18 bumbas zem groziem savāca latvieša draugs, pagājušā gada drafta 1.numurs, Karls Entonijs Taunss.

Uzvaras grozu 2,3 sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta Karmelo Entonijs.

Knicks pārtrauca divu zaudējumu sēriju, bet pēdējās deviņās spēlēs Ņujorkas basketbolisti tikuši pie sešām uzvarām.

Porziņģis šajā spēlē laukumā bija 38 minūtes, kuru laikā realizēja astoņus no 13 divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, viena kļūda un četras piezīmes.

Porziņģis Knicks rindās bija rezultatīvākais basketbolists, pa 14 punktiem sameta Entonijs un Mindaugs Kuzminsks, 12 punkti Brendonam Dženingsam, bet 11 punktus guva Deriks Rouzs.

Savukārt Minesotas vienībā 47 punkts guva un 18 atlēkušās bumbas savāca pērnā gada drafta pirmais numurs Taunss, 19 punkti Endrū Viginsam, bet 17 punktu sameta Zeks Lavīns.

Potītes sastiepuma dēļ ņujorkiešiem šajā mačā nevarēja palīdzēt centra spēlētājs Žaokims Noā.

Jau spēles pirmajā minūtē Taunss un Porziņģis apmainījās precīziem metieniem. Pēc nepilnām trim nospēlētām minūtēm liepājnieks ar precīzu "trejaci" palīdzēja ņujorkiešiem panākt 12:4. Ceturkšņa turpinājumā latviešu zvaigzne pievienoja vēl divus punktus, bet Knicks spēles pirmo nogriezni zaudēja ar 28:31.

Otrā ceturkšņa sākumā Porziņģis realizēja trīspunktu gājienu, kas ļāva izlīdzināt mača rezultātu. Ceturtdaļas vidū viņš īsā laika sprīdī pievienoja vēl sešus punktus un bloķēja Šabazu Muhamedu, būdams centrālā persona Ņujorkas vienības izrāvienam, kas noslēdzās ar desmit punktu pārsvara panākšanu – 50:40.

Četras minūtes pirms puslaika beigām latviešu talants tika nomainīts, bet pēc mājinieku četriem bezatbildes punktiem viņam minūti vēlāk bija jāatgriežas laukumā. Pārtraukumā viesi devās ar deviņu punktu pārsvaru (58:49), bet Porziņģis pirmo puslaiku noslēdza ar 16 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Trešajā ceturtdaļā Porziņģis pirmo grozu guva pēc nospēlētām nepilnām trim minūtēm, kad ar precīzu tālmetienu panāca 64:56. Turpinājumā gan viņam ar metieniem nesekmējās tik labi kā iepriekš, bet Knicks saglabāt vadību, ceturkšņa beigās Entonijam ar tālu divpunktnieku panākot 81:74.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā latvietis ar noteikumu pārkāpumu apturēja Taunsu, taču vēlāk izprovocēja Nemanjas Bjelica piezīmi pret sevi, iemetot vienu no diviem "sodiņiem" (88:78).Ceturkšņa ceturtajā minūtē latvietis pievienoja vēl divpunktu metienu un vienu "kluso" tālmetienu, kas ļāva panākt līdz tam lielāko pārsvaru spēlē (96:80).

Spēles ceturtā nogriežņa vidū Taunss pārkāpa noteikumus pret latvieti, un Porziņģis ar precīziem "sodiņiem" pārsniedza Knicks simts punktu robežu mačā – 101:90. Tiesa, minūti vēlāk Porziņģis otrā laukuma galā izpelnījās piezīmi pret savu draugu. Tāpat abu basketbolistu duelis turpinājās vēlāk, kad latvietis nobloķēja Taunsu, bet Minesotas basketbolisti pa to laiku bija pietuvojušies līdz trīs punktu deficītam (99:102).

Minūti pirms pamatlaika beigām Lavīns ar tālmetienu panāca neizšķirtu, bet 36 sekundes līdz finālsvilpei Porziņģis atjaunoja vadību viesiem (104:102). Otrā laukuma galā ar noteikumu pārkāpumu tika apturēts Taunss, kas viņam no soda metiena līnijas ļāva panākt izlīdzinājumu. Tiesa, nākamajā uzbrukumā Entonijs 2,3 sekundes pirms ceturkšņa beigām ar pustālo atguva vadību ņujorkiešiem. Savā pēdējā uzbrukumā mājinieki nespēja nogādāt bumbu līdz metienam, kas Knicks ļāva svinēt uzvaru ar 106:104.

Knicks ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, kamēr Timberwolves ar pieciem panākumiem tikpat mačos ir 13.vietā Rietumu konferencē, kur otrā ar 15 uzvarām ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio Spurs.

Nākamo spēli Knicks aizvadīs piektdien, kad abas komandas tiksies Ņujorkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi