Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Porziņģis sezonas vidū pārspēj cerības

Spilgta debijas sezonas pirmā puse Kristapa Porziņģa izpildījumā sekmējusi Ņujorkas Knicks komandas nokļūšanu pretendentu pulkā uz dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā. Pēc veiktā pusceļa ņujorkiešiem gan neizdevās sasniegt pozitīvu bilanci (20-21), bet viss liecina, ka cīņa par vietu austrumu zonas labāko astoņniekā būs spraiga līdz pat pamatturnīra beigām.

Izsvilpts pēc izvēlēšanas NBA draftā ar ceturto kārtas numuru, 20 gadu vecais liepājnieks pasaules spēcīgākajā līgā iejutās negaidīti pārliecinoši un jau ar pirmajām spēlēm apliecināja sevi kā viens no Ņujorkas Knicks panākumu stūrakmeņiem, un ir kļuvis par megapoles fanu mīluli. Pat spēlēs, kad Porziņģim nevedas ar metienu precizitāti, viņa sniegums aizsardzībā, metienu bloķēšanā un efektīgā bumbas triekšanā grozā palīdzējis lauzt nelabvēlīgu spēļu gaitu. "No katras labas epizodes iegūstam enerģiju, kas mums turpinājumā ļauj spēlēt labāk," Porziņģis uzsver, ka var palīdzēt komandai ne tikai ar gūtiem punktiem.

Tajā pašā laikā Kristapam nav gājušas garām arī debitantiem raksturīgās kļūdas, un Amerikas žurnālisti bažījas par pirmgadniekiem raksturīgā krituma varbūtību. "Porziņģis ir tikai aizķēris debitantu sienu, nevis ietriecies tajā," Ņujorkas basketbola apskatnieks Marks Bērmens uzskata, ka latvietim izdevies gana veiksmīgi izvairīties no šī krituma. Svārstības Kristapa sniegumā garajās izbraukuma sērijās vai reizēs, kad jāspēlē divas dienas pēc kārtas, gan bijušas lielākas nekā vairākumam viņa komandas biedru, taču ar izdzīvošanas sezonu, kā debijas gadu raksturojot paši NBA spēlētāji, Latvijas basketbolists pagaidām ticis galā vairāk nekā sekmīgi, uz to norāda viņa pozīcijas svarīgākajos statistikas rādītājos ne tikai debitantu, bet arī visu līgas spēlētāju konkurencē. "Piekrītu, ka ar katru spēli šajā līgā jūtos arvien komfortablāk," Porziņģis pievienojas savu priekšgājēju debitantu secinājumam, ka sajūtu ziņā NBA ātrumi ar katru spēli samazinās. "Arvien labāk iejūtos spēlē, mācos no saviem komandas biedriem, tāpēc spēlēšana tiešām kļūst mazliet vieglāka," piebildis Porziņģis.

Visu rakstu un ekspertu viedokļus lasiet piektdienas, 15.janvāra laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Statistika

Kristaps Porziņģis pussezonā
41 spēle (41 sākumsastāvā)
28,0 minūtes (101./4.)*
13,9 punkti (67./3.)
8,0 atlēkušās (29./2.)
2,0 bloki (7./1.)
1,8 kļūdas (73./6.)
1,1 piespēle (193./19.)
*vieta līgā/vieta starp debitantiem
Rekordi
29 punkti (17.XI pret Hornets)
15 atlēkušās (11.XI pret Hornets)
7 bloķēti metieni (16.XII pret Timberwolves, 21.XI pret Rockets)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi