Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Porziņģis: Visvairāk izbaudu basketbolu izlasē

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Kristaps Porziņģis basketbolu izbauda visvairāk brīžos, kad pārstāv valstsvienību, sarunā ar žurnālistiem norādīja Porziņģis.

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien dosies uz Liepāju, kur sāks treniņnometni pirms gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra.

"Vienmēr esmu teicis, ka man tas ir vislielākais gods un es visvairāk izbaudu basketbolu tieši spēlējot izlasē. Uzvilkt atkal mugurā formu izlases krāsās ir labākā sajūta, kāda var būt. Vienu lielo darbu mēs izdarījām, bet tagad priekšā ir vēl viens liels pārbaudījums. Paskatīsimies, vai mēs varam aiziet tik tālu, cik mēs ceram," norādīja Porziņģis.

Viņš atklāja, ka lai gan Liepāja ir viņa dzimtā pilsēta, neko īpašu viņš šobrīd komandai treniņnometnes laikā nav ieplānojis, jo katru dienu ir paredzēti divi treniņi un dienas kārtība tāpat būs pietiekoši aizpildīta.

"Šo vasaru aizvadu līdzīgi kā pagājušo un daru tās lietas, kuras man strādā," savu darbu šovasar raksturoja Porziņģis.

"Kad beidzās sezona, nepaņēmu pilnīgu pauzi. Ļāvu ķermenim atpūsties, bet arī turpināju kaut ko darīt. Tad ir arī daudz vieglāk sākt treniņus nometnē. Cenšos likt vēl klāt lietas un atrast mīnusus, kurus varu uzlabot. Pēc vasarām, kurās ir izlase, vienmēr man ir laba sezona, jo jau esmu noķēris to ritmu. Ceru to pašu izdarīt arī šogad," viņš turpināja.

Porziņģis šovasar nonāca Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Bostonas "Celtics". Basketbolists norādīja, ka jau no paša sākuma viņš centies jaunā kluba vadībai paskaidrot, cik viņam svarīgi būs vasaras turpinājumā pievienoties Latvijas valstsvienībai.

"Jau no pirmās dienas, kad parādījos Bostonā, teicu visiem, cik man ir svarīgi spēlēt izlasē, lai viņi visi noskaņotos. Protams, man ir arī svarīgi, ko klubs domā, bet arī viņi saprata, cik man nozīmīgi ir spēlēt izlasē. Pie tā bija vienā vai otrā veidā jānonāk," teica basketbolists.

Tāpat Porziņģis atklāja, ka pēc pievienošanās "Celtics" viņa motivācija spēlēt basketbolu tikai pieaugusi, jo kopā ar Bostonas vienību ir izredzes izcīnīt NBA čempiontitulu.

"Priekšā ir liels pārbaudījums, jo es tiku paņemts šajā komandā kā papildinājums, kurš, iespējams, var ļaut komandai izcīnīt čempiontitulu, kuram viņi ir jau ļoti tuvu. Tā ir lieliska iespēja man un, visticamāk, tiksim izslēgšanas spēlēs tālu, vismaz tāda ir tā cerība. Nemelošu, ka man iekšā ir liela uguns gan izlases, gan Bostonas dēļ," stāstīja basketbolists.

"Man bija lielāki piedāvājumi finansiālā ziņā, bet ideja spēlēt Bostonā mani uzrunāja visvairāk, tāpēc arī nosvēros par labu šai komandai. Ieejot arēnā uzreiz radās sajūta, ka esmu klubā, kurā uzvarēt ir galvenais un vienīgais, kas ir jāizdara. Tā ir atbildības sajūta, bet pozitīvā ziņā," viņš piebilda.

Porziņģis neslēpa, ka saņēmis daudz atbalsta arī sociālajos tīklos no līdzjutējiem, un salīdzināja līdzjutēju ieinteresētību ar to, kāda bijusi laikā, kad viņš spēlēja Ņujorkas "Knicks".

Savukārt, runājot par Latvijas pretiniecēm Pasaules kausā, Porziņģis norādīja, ka zina, kāda līmeņa komandas būs izveidotas Francijai, Kanādai un Libānai, taču vienību sastāviem nav pievērsis īpašu uzmanību.

"Grupa mums nav viegla, tas noteikti ir skaidrs. Vienā spēlē var notikt jebkas un uz to arī mēs ejam," viņš izcēla.

No 27.jūlija līdz 2.augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi