Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Latvijas valstsvienības spēlētāja Aija Putniņa

Putniņa: Pret Melnkalni galvenā cīņa būs groza apakšā

Gatavojoties Eiropas čempionāta grupu turnīra otrajai spēlei pret Melnkalni, Latvijas basketbolistes apzinās, ka jāspēlē ātri, lai mazinātu pretinieču pārsvaru garajā galā.

Lai gan pretinieču sastāvā nav šīs valsts pēdējo gadu titulētākās spēlētājas Jeļenas Dubļevičas, kura lielā mērā ievilka komandu elitē, pazīstamā spāņu trenera Roberto Injigesa rīcībā ir vēl vairākas spēcīgas un titulētas centra un spēka uzbrucējas. Spēle Prāgas Kralovka arēnā saāksies 13.20 pēc Latvijas laika, tās tiešraide TV6 kanālā.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas un Melnkalnes komandas piedzīvoja zaudējumu, tāpēc savstarpējā divcīņa var būt izšķiroša abām cīņā par sacensību turpināšanu izslēgšanas turnīrā. Melnkalne piektdien agrajā spēlē galotnē ar 64:66 piekāpās Beļģijai. Kaut arī beļģietēm bija pārsvars teju visas spēles garumā, pēdējā uzbrukumā Melnkalnei bija iespēja panākt arī izlīdzinājumu. “Manuprāt, esam daudz ātrākas, daudz kustīgākas, to jāizmanto,” sarunā ar Diena.lv norādīja Latvijas izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina, kura laukuma malā vēroja pretinieču savstarpējās spēles galotni. “Viņu centra spēlētājas Iva Perovanoviča un Jeļena Skeroviča, protams, ir spēcīgas un pieredzējušas, taču ir krietni lēnākas par mūsējām, tāpēc būs jāspēlē ātri, lai viņas pagurtu.”

Spēlētājas iztaujāju drīz pēc komandas iepriekšējās spēles, pēc kā treneri vēl deva konkrētus norādījumus, kā spēlēt pret Melnkalni, taču arī uzbrucēja Aija Putniņa nešaubās, ka nopietnākā cīņa gaidāma tieši zem groza. “Tā ir komanda, kas ir tendēta uz groza apakšu. Visu noteiks tas, cik agresīvas un aktīvas būsim, un kā spēsim realizēt savus metienus. Turcijā man bija laba pieredze, spēlējot gan pret Perovanoviču, gan pret viņu naturalizēto amerikānieti Andželiku Robinsoni. Pretinieces ir labi zināmas,” norādīja Putniņa.

Latvijas komanda sestdienas oficiālo rīta treniņu neaizvadīja un, līdzīgi kā dienu iepriekš, iesildīšanās nodarbību veica blakus viesnīcai esošās skolas laukumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi