Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Raimo: Līdzjutēji palīdz turēt galvu vēsu un doties kaujā ar asinīm un sviedriem

Savā otrajā Parīzes olimpiskā turnīra spēlē Latvijas 3x3 basketbola izlase veiksmīgi apturēja Nīderlandes izlases līderi, turklāt uz vietas esošie līdzjutēji palīdz turēt galvu vēsu un doties kaujā ar asinīm un sviedriem, sarunā ar Sporta Avīzi un portālu Tvnet izteicās valstsvienības spēlētājs Zigmārs Raimo.

Kaut spēle ar Nīderlandi ilgāku laiku ritēja līdzīgi, dueļa beigās latvieši pretiniekus strauji salauza un svinēja drošu panākumu ar 21:12.

“Spēles sākumi bieži ir fiziski – ja metieni neiekrīt un nav piezīmju normas, visi spēlē fiziski, viens otru pietur. Tomēr, kad sāk parādīties četras, piecas, sešas piezīmes, jāsāk aizsardzībā spēlēt daudz uzmanīgāk, vadībā aiziet tas, kurš mazāk kļūdās, kurš ir gudrāks,” stāstīja Raimo. “Trenerim Raimondam Feldmanim ir super plāns pret jebkuru komandu, katrs spēlētājs ir izstudēts, mēs laukumā mēģinām šo spēles plānu izpildīt.”

Dueļa sākumā Nīderlandes izlases sastāvā uzbruka tikai tās līderis Vortijs de Jongs, gūstot savas komandas pirmos četrus punktus, bet latvieši tam bija gatavi. “Viens cilvēks nevar uzvarēt un tas šādās spēlēs pierādās. Viņš tā vienmēr dara jebkurā komandā, kurā spēlē – uzbrūk grozam un pārējie spēlētāji viņam to atļauj. Tāpēc mums bija jāspēlē citādāka aizsardzība nekā pret lietuviešiem, un to šodien izdarījām ļoti labi. Lai arī kādus raidījumus viņš iemeta, tas lielākoties bija no groza apakšas. Pret de Jongu uzlikām Franci un mani, lai priekšā ir garākas rokas, bija uzdevums nesist piezīmes un beigās varbūt saslēgties divatā. Protams, bija kādas kļūdas, viņš iemeta brīvus metienus no groza apakšas, to nevaram atļaut, bet viņš nogura un pēc tam mēs to izmantojām.”

Pēc spēles Raimo, Francis Lācis un treneris Raimonds Feldmanis ilgstoši diskutēja ar spēles tiesnesēm. Kā stāsta madonietis, viņš uzskata, ka divās epizodēs tiesneses kļūdījās, tomēr tāds ir sports un kļūdas gadās ikvienam.

"Pirmās domstarpības bija, kad tiesneses teica, ka manai kājai pieskārās, bet tas bija viņa kājai un diemžēl video atkārtojumu nevarēja paprasīt – es pēc soda izcīnīju bumbu uzbrukumā un viņš ar kāju uzspēra pa bumbu. Otrajā reizē, kad Francis meta soda metienu, viņai likās, ka es iegāju par ātru un pieskāros bumbai, bet es nepieskāros. Francis to soda metienu iemeta un vajadzēja skaitīt. Atkal video atkārtojumu nevarēja redzēt un mums par runāšanu iedeva pirmo brīdinājumu, bet tas ir tikai normāli,” stāsta basketbolists. “Pēc tam tiesnese atnāca, ne atvainojās, jo viņa tā parasti nedara, bet teica, ka paskatīsies video atkārtojumu, jo varbūt kļūdījās.”

“Tāds ir sports. Varbūt vairāk video atkārtojumus pat nevajag ieviest, jo spēle ir tik ātra un fiziska, ka tie to nogalinātu. Tiesnešiem ir grūts darbs, es viņus saprotu. Mūsu darbs ir pateikt, ko domājam, bet ne par daudz. Labi, ka šādas situācijas neizmainīja spēles likteni,” saprotošs ir Raimo.

Rīt būs pirmā diena olimpiskajā turnīrā, kad Latvijas 3x3 izlasei notiks divas spēles. Vispirms plkst. 11.35 pēc Latvijas laika gaidāma cīņa pret Ķīnu, bet piecas minūtes pēc pusnakts sāksies duelis pret ASV, kas kopā ar Latviju un Serbiju tiek saukta par viena no trim turnīra favorītēm.

“Būsim gatavi abām spēlēm, mums ir labākais fiziskās sagatavotības treneris pasaulē Dāvis Feikners, kurš mūs šādām dienām ir gatavojis,” stāsta Raimo, paužot, ka Ķīna spēlē kā pēc grāmatas un tai nav viena izteikta līdera. “Lasmanis un Nauris ar diviem no viņiem gadu spēlēja kopā Ķīnā, līdz ar to šos spēlētājus ļoti labi zina. Viņi ir ļoti labi metēji, nedrīkstam ļaut brīvus metienus un aizsardzībā jāizmanto mūsu ātrums un fiziskums.”

“ASV ir viens ļoti labs spēlētājs [Džimers] Fredets, kurš velk komandu, met tālmetienus, savukārt garais [Karīms] Medoks ir ļoti fizisks un var arī iemest. Kārtējo reizi Raimonds Feldmanis mums izveidos spēles plānu, ko vajadzēs pildīt, un cerams, ka uzvarēsim,” secina Raimo, kuru Parīzē atbalsta gan paša ģimene no Madonas, gan arī sievas ģimene no ASV. “Prieks tādu tribīņu priekšā spēlēt, paldies visiem, kuri ir atbraukuši atbalstīt. Tas palīdz neatslābt, turēt galvu vēsu un doties kaujā ar asinīm un sviedriem.”

Tieši Serbija, ASV un Latvija pērn ieņēma pirmās trīs vietas 3x3 Pasaules kausā. Kamēr Latvija turnīru iesākusi ar divām uzvarām, abas pārējās favorītes jau cietušas pirmās neveiksmes, jo Serbija otrdien ar 22:14 droši pieveica ASV, bet trešdienas vakarā gandrīz tikpat pārliecinoši ar 15:21 piekāpās Ķīnai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi