Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sametis pirms EČ basketbolā otrā posma: Pastaigas nebūs

Pēc izdzīvošanas Balkānu un Baltijas priekšsacīkšu apakšgrupas iespaidīgajā konkurencē varētu šķist, ka otrā posma cīņas pret «uz papīra» ne tik spēcīgajiem ukraiņiem un beļģiem Latvijas izlasei būs viegla pastaiga. Tā noteikti nebūs. Tiesa, arī bailēm un pārlieku lielam pretinieku spēlētāju respektam nav pamata.

Jāpiekrīt Latvijas izlases galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim, kurš uzsver, ka dalījums vieglajās un smagajās grupās ir ļoti nosacīts. «Atceros, ka šī čempionāta izlozes laikā man blakus sēdēja Izraēlas izlases treneris, kurš pēc katras A grupā izvilktās bumbiņas aiz laimes pilnīgi stenēja. Viņš tā priecājās, bakstīja mani, bija pārlaimīgs,» ar smaidu atcerējās Bagatskis. Izraēla, kuras sastāvā netrūkst ne Eirolīgas zvaigžņu, ne NBA spēlētāju, savā «vieglajā» grupā palika pēdējā vietā, bet tālāk tika tās pašas Ukrainas un Beļģijas komandas.

Basketbola filmas Sapņu komanda 1935 režisors Aigars Grauba vēl pirms čempionāta sākuma izvairījās no šī sporta veida eksperta birkas, taču arī viņš zina, ka basketbolu prot spēlēt visi. Un komandas, kas tikušas uz finālturnīru, vēl jo vairāk - tikušas tā otrajā posmā -, to prot spēlēt ļoti labi. Svarīgākais ir tas, kuram izdodas labāk, precīzāk, veiksmīgāk nospēlēt īstajā brīdī.

Tas ir arī pārliecības jautājums, un priekšsacīkstēs redzētais liecina, ka tās Latvijas komandai netrūkst. Četrās no piecām līdzšinējām spēlēm mūsu basketbolisti pierādīja, ka no skaļajiem pretinieku uzvārdiem nebaidās. Izņēmums bija vien spēlē pret kaimiņiem lietuviešiem, kuru spēlētājus laikam gan pazīstam pārāk labi, tāpēc atsevišķās epizodēs tiem tika izrādīts pārāk liels respekts. Līdzīgi jāturpina arī nākamajās spēlēs. Ne tikai pret Ukrainu un Beļģiju, bet arī pret zvaigžņoto Francijas valstsvienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi