Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Siliņš gatavojas atsaukt NBA drafta kandidatūru un vasarā trenēsies individuāli

Talantīgais latviešu basketbolists Ojārs Siliņš gatavojas atsaukt savu kandidatūru no šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta, bet vasarā viņš plāno trenēties individuāli, nepalīdzot Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, apgalvo populārais portāls sportando.com.

Pašlaik 20 gadus vecais uzbrucējs spēlē Itālijas augstākās līgas klubā Redžo di Emīlijas Grissin Bon, kur šosezon izkaroja stabilu vietu pamatsastāvā un regulāri demonstrēja atzīstamu sniegumu. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, bet Itālijas A sērijas čempionātā Grissin Bon netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Vēl pirms latvieša pieteikšanās NBA draftam tika uzskatīts, ka viņš to darīs izpētes nolūkos, lai apzinātu līgas klubu interesi par saviem pakalpojumiem. Pašlaik tiek vēstīts, ka Siliņš izlēmis palikt Grissin Bon komandā arī uz līgumā paredzēto nākamo sezonu.

Šomēnes Siliņš Itālijas pilsētā Trevīzo piedalīsies prestižajā NBA pirmsdrafta treniņnometnē adidas Eurocamp, bet pēc tam, visticamāk, atsauks savu pieteikumu NBA draftam.

"Palikšu Grissin Bon komandā arī nākamajā sezonā. Ļoti vēlos pārkvalificēties par mazo uzbrucēju, taču tā labad man ir jākļūst ātrākam un jāuzlabo sava spēle," citēts Siliņš.

Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis uzaicinājis Siliņu uz Latvijas izlasi, kas 30.jūnijā uzsāks gatavošanos 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, tomēr tajā basketbolists nespēlēs.

"Izlase gribēja, lai es vasarā tai palīdzu, taču man nācās atteikt. Atgriezīšos Latvijā, lai strādātu individuāli, jo vēlos ātrāk progresēt," paudis latvietis.

Siliņš šīs sezonas Itālijas A sērijas čempionāta regulārajā sezonā guva vidēji 7,1 punktu un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā viņš iekrāja 9,0 punktus un 1,0 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā.

Kā ziņots, starp šīgada NBA drafta kandidātiem ir arī latvieši Kristaps Porziņģis un Iļja Gromovs. Šīgada NBA drafts 26.jūnijā norisināsies Ņujorkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi