Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Šmitam, Timmam un Pasečņikam rezultatīvs sniegums ULEB Eiropas kausa spēlēs

Latviešu basketbolisti Rolands Šmits, Jānis Timma un Anžejs Pasečņiks trešdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu ULEB Eiropas kausa spēlēs, bet viņu pārstāvētās komandas startēja ar dažādām sekmēm.

Rolands Šmits guva 15 punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Fuenlavradas "Montakit" B apakšgrupas duelī savu skatītāju priekšā ar 105:80 (29:21, 28:17, 21:24, 27:18) pārspēja Berlīnes "Alba". Savukārt Timma guva 14 punktus, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Zeņit" C apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 99:88 (29:17, 22:25, 23:22, 24:25) pārspēja Vācijas komandu Minhenes "Bayern". Tikmēr Anžejs Pasečņiks, spītējot potītes savainojumam, devās laukumā un iemeta 13 punktus, taču viņa pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife" A apakšgrupas mačā viesos ar rezultātu 90:97 (19:24, 29:22, 26:21, 16:30) piekāpās Horvātijas komandai Zagrebas "Cedevita".

Fuenlavradā notikušajā spēlē Šmits laukumā bija 21 minūti un astoņas sekundes, kuru laikā guva 15 punktus, iemetot divus no trim divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Latvietis savāca divas bumbas zem groziem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vien kļūdu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, tiekot pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Montakit" rindās bija Ivans Pauničs, kurš guva 23 punktus, bet ar 19 punktiem atzīmējās Ludvigs Hākansons, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja "VEF Rīga" komandā. Savukārt pretiniekiem 15 punktus guva Elmedins Kikanovičs.

"Alba" tikai spēles pirmajās minūtēs spēja izrādīt kādu pretestību saviem pretiniekiem. "Montakit" pirmajā ceturksnī ieguva 11 punktu pārsvaru, nākamajās ceturtdaļās audzējot savu handikapu un svinot drošu uzvaru ar rezultātu 105:80.

B apakšgrupā pa trim uzvarām piecās spēlēs guvušas "Montakit", "Alba" un Maskavas apgabala "Himki" komandas. Divi panākumi ir Viļņas "Lietuvos Rytas" kontā, bet pie vienas uzvaras četrās spēlēs tikusi Bilbao "Retabet".

Tikmēr Minhenē notikušajā spēlē Timma laukumā bija 19 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā iemeta 14 punktus, grozā trāpot četrus no sešiem tālmetieniem un vienu no četriem divpunktu metieniem.

Tāpat latviešu basketbolists savāca četras atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva trīs kļūdas, bet tika pie piecām piezīmēm, kā dēļ spēli noslēdza priekšlaicīgi. Timma šajā mačā tika arī pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Zeņit" rindās rezultatīvākais bija Raiens Tūlsons, kurš guva 20 punktus, bet pretiniekiem ar tādu pašu sniegumu atzīmējās Niks Džonsons.

Mača sākumā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem, taču "Zeņit" neļāva pretiniekiem aizbēgt un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 29:17. Otrajā ceturksnī viesu pārsvars svārstījās desmit punktu robežās, bet trešajā ceturksnī tas sasniedza 15 punktus (74:59). Lai gan mājinieki "Zeņit" pārsvaru samazināja līdz pieciem punktiem (78:75), taču Sanktpēterburgas basketbolisti atguvās un izcīnīja uzvaru ar 96:85.

C apakšgrupā līderpozīciju ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem Mursijas UCAM, bet pa trim uzvarām guvušas "Zeņit" un "Bayern" komandas. Divas uzvaras četros mačos ir Malagas "Unicaja" kontā, bet Melnkalnes klubs Podgoricas "Budučnost VOLI" ir piedzīvojis neveiksmes visos piecos mačos.

Savukārt Pasečņiks Zagrebā notikušajā mačā laukumā bija 23 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā iemeta 13 punktus, realizējot sešu no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no trim soda metieniem, bet aizmetot garām savus abus tālmetienus.

Tāpat viņa kontā divas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Latviešu basketbolists šodien devās laukumā ar sastieptu potīti, taču tas netraucēja viņam rādīt rezultatīvu sniegumu.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Sasu Salins, kamēr pretinieku komandā ar 19 punktiem atzīmējās Rašads Džeimss.

Spēli viesi iesāka ar septiņiem ielaistiem punktiem, taču otrajā ceturtdaļā izlīdzināja spēles gaitu. Turpinājumā te viena, te otra komanda atradās vadībā, pirmo puslaiku ar rezultātu 48:46 savā labā noslēdzot latvieša pārstāvētajam klubam. Otro puslaiku Grankanārijas basketbolisti iesāka ar izrāvienu 16:4, panākot vadību ar rezultātu 64:50. Tiesa, ceturtajā ceturtdaļā pēc iespaidīgas atspēlēšanās 19:2 mājinieki bija panākuši vadību ar 88:83. "Herbalife" tā arī neatguva izsēto pārsvaru un cieta zaudējumu ar 90:97.

A apakšgrupā "Herbalife" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, bet pa trim panākumiem guvušas "Cedevita" un Panevēžas "Lietkabelis" komandas. Ceturtā ar divām uzvarām četrās cīņās ir saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētā "Ņižņij Novgorod", ko trenē Latvijas speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, bet Skopjes "MZT Aerodrom" cietusi piecus zaudējumus.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies "Top 16" kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi