Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Treneri prognozē septīto spēli LBL finālsērijā

Diezin vai pirmdien sporta nama Daugava saimniekiem vajadzēs uztraukties par lepnās grīdas sabojāšanu ar Latvijas čempionu šampanieti, kā tas notika pirms četriem gadiem. Dienas aptaujātie basketbola treneri prognozē, ka Baronam/LMT izdosies uzvarēt sestajā spēlē un čempioni noskaidrosies tikai trešdien Ventspilī.

"Komandu spēki ir līdzīgi, bet pēc skandāla meistarības un pieredzes dēļ priekšroka būs Baronam," domā Jelgavas Zemgale galvenais treneris Varis Krūmiņš. "Ļoti svarīgi, kāds būs Armands Šķēle. Ar viņu Barons/LMT ir viena komanda, bez viņa — cita."

"Šķēles faktora" nozīmi uzsver arī VEF Rīga galvenais treneris Valdis Valters un Ķeizarmeža galvenais treneris Guntis Endzels. Var noprast, ka oficiālais skaidrojums par Šķēles īso spēles laiku piektajā mačā saindēšanās dēļ nav izskanējis pietiekami pārliecinoši. Taču izslēgšanas spēļu laikā noslēpumu plīvurs pār labāko spēlētāju veselības stāvokli ir saprotama lieta.

G.Endzels papildus norādīja uz tiesāšanas aspektu, kas šajā sērijā Baronam/LMT divos mačos sagādājis vielu neapmierinātībai. "Brīnos, ka rupjas kļūdas pieļāvušais tiesnesis iet laukumā arī nākamajā spēlē. Tagad Baronam būs labāka motivācija. Rīdzinieku uzbrukums šķiet daudzveidīgāks, kamēr Ventspils spēle vairāk atkarīga no ārējās līnijas. Ventspilij nav tāda pieredzējuša līdera, kāds ir Adomaitis. Nesaprotamu iemeslu dēļ pēdējās spēles jāaizvada triecientempā — ik pēc dienas. Teorētiski šāds ritms ir izdevīgāks Ventspilij, bet Barons/LMT līdz šim nav devis iemeslu aizdomām, ka komanda sāk pagurt. Gribētos septīto spēli — tik intriģējoša sērija sen nav pieredzēta."

Arī Valmieras galvenajam trenerim Ainaram Bagatskim gribētos redzēt septīto spēli, taču tā neesot prognoze par sestā mača uzvarētāju. "Kā kārtis kritīs... Manuprāt, Barons/LMT savu potenciālu īsti atklāja tikai pirmajā spēlē. Tagad var būt par vēlu, jo Ventspils, izskatās, savu pavedienu ir uztaustījusi. Skandālā negribu iedziļināties, un esmu pārliecināts, ka arī spēlētājiem nevajadzētu uz to akcentēt uzmanību. Jākoncentrējas spēlei. Ja uzvarēs Ventspils, Valmiera būs vienīgā komanda, kam pret nākamajiem čempioniem sezonā bijusi bilance 3:1..."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi