Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Trīs Eiropas basketbola izlases tiek pusfinālā

Pārceļoties no Lilles uz Parīzi, pasaules čempione Vācija, vicečempione Serbija un turnīra saimniece Francija sasniegušas olimpiskā basketbola turnīra pusfinālu. Vēlu vakarā galvenā favorīte ASV ceturtdaļfinālā sagrāva Latvijas pāridarītājus brazīliešus (122:87).


Viens no olimpisko spēļu prestižākajiem notikumiem – basketbola turnīrs – tika iesākts vairākus simtus kilometru no Parīzes – Pjēra Moruā vārdā nosauktajā futbola stadionā Lillē, kur katru spēli bija iespējams apmeklēt ap 27 tūkstošiem līdzjutēju. Tur olimpiskais turnīrs noslēdzās trīskārtējiem vicečempioniem spāņiem, kuri grupā palika aiz Kanādas, Austrālijas un Grieķijas, kā arī Japānas, Dienvidsudānas un Puertoriko komandām. Izslēgšanas turnīrs jau notiek Francijas galvaspilsētā, kur pirmajās spēlēs notika iespaidīgas atspēlēšanās.

Vācijas izlase pēc neveiksmīgas pirmās ceturtdaļas ar 76:63 pārspēja NBA superzvaigznes Jaņņa Adetokunbo pārstāvēto Grieķiju un joprojām šajā turnīrā nav pārspēta. Pagājušā gada pasaules kausa ieguvējiem 18 punktus guva Francs Vāgners, bet divreiz par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju atzītais Adetokunbo izcēlās ar 22 punktiem. Cits divkārtējais MVP Nikola Jokičs kļuva par vienu no galvenajiem varoņiem Serbijas izlases īstenotajā 24 punktu atspēlēšanā, lai pagarinājumā ar 95:90 pārspētu Austrāliju. Tas bija lielākais atspēlētais deficīts olimpiskā turnīra izslēgšanas kārtas vēsturē. Jokičam 21 punkts, 14 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Tādiem varoņdarbiem nebija gatavi par vienu no galvenajiem favorītiem uzskatītās Kanādas izlases līderi. Turnīra saimniece Francija pēc lieliska spēles sākuma ieguva 19 punktu pārsvaru, ko kanādiešiem izdevās sadeldēt, taču ne atspēlēt (82:73). Zīmīgi, ka Francijas sastāvā produktīvāk nospēlēja ierasti otrā plāna «aktieri» Isaija Kordinjē (20 punktu) un Gersons Jabusele (22), atstājot ēnā komandas superzvaigznes Viktoru Vembanjamu, Rūdiju Gobēru un Nikolā Batumu.

Ceturtdaļfinālā bija pārstāvēts arī Latvijas basketbols, jo Vācijas – Grieķijas komandu divcīņu tiesāja Mārtiņš Kozlovskis, bet Francijas un Kanādas divcīņu – Gatis Saliņš.
Francijas izlase pusfinālā 8. augustā uzņems Vāciju, kurai zaudēja priekšsacīkstēs, bet Serbija vēlā otrdienas vakarā pretiniekos vēlreiz sagaidīja ASV. Olimpiskā basketbola turnīra godalgas tiks sadalītas sestdien.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi