Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valeiko: Iegāza kļūdas un divas zaudētās atlēkušās bumbas

Latvijas basketbola valstsvienības treneris Edmunds Valeiko pēc dramatiskā cīņā piedzīvotā zaudējuma Maķedonijā (78:80) atzina, ka iegāzušas šajā turnīrā tradicionālā vaina — muļķīgās kļūdas. «Pirmajā puslaikā pretiniekiem uzdāvinājām kādus 10 punktus, otrajā — vismaz tikpat daudz. Turklāt, lai arī pārliecinoši uzvarējām cīņā pie groziem, divās epizodēs trešās un ceturtās ceturtdaļas galotnē ļāvām pretiniekiem atkārtoti uzbrukt un tomēr gūt punktus. Līdzvērtīgu komandu cīņā, kas rit punkts punktā, šādām niansēm ir izšķiroša nozīme.»

Valeiko uzsvēra, ka gaisotne zālē ne tuvu nav bijusi tik mierīga, kā, iespējams, likās tiem, kas spēli vēroja TV tiešraidē. Skatītāju spiediens bijis ievērojams, tomēr Latvijas valstsvienības basketbolisti visumā to izturējuši un pratuši atspēlēties gan pēc mīnus 11 pirmā puslaika vidū, gan pēc mīnus 9 ceturtās ceturtdaļas vidū. «Mums bija iespēja ar pēdējo metienu izraut uzvaru. Uzbrukums tika izspēlēts pareizi, taču maķedonieši labi nospēlēja aizsardzībā. Rīgā paveicās mums, šoreiz — pretiniekiem.»

Uz lūgumu komentēt Kristapa Valtera nevienmērīgo spēli — 6 rezultatīvas piespēles, bet arī 5 kļūdas — E.Valeiko atgādināja, ka Kristaps sešus mēnešus nav spēlējis un ilgais pārtraukums nav palicis bez sekām. «Acīmredzot viņš īsti nejūt spēles ritmu. Ideja bieži ir pareiza, taču izpildījumam pietrūkst kvalitātes. To var atgūt tikai spēlējot.»

Noskaņojums komandā esot lietišķs, jo visi apzinās, ka pat viena uzvara atlikušajās divās spēlēs pavērs ceļu uz finālturnīru. Vīri centīsies to izcīnīt jau trešdien Rīgā mačā ar Igauniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Latvijas basketbolisti zaudē Maķedonijai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi