Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VEF prezentēs kluba jubilejas grāmatu

Ceturtdien notiks Latvijas basketbolā īpašā kluba VEF 50 gadu jubilejai veltītās grāmatas „VEFIŅŠ. 50 gadu 50 stāstos” prezentācija, informē klubs.

Izdevuma autori ir Latvijā izcilākie basketbola apskatnieki ir vairāku grāmatu par basketbolu autors, laikraksta Diena žurnālists Guntis Keisels un daudzu ar sportu saistītu izdevumu autors, žurnālists Ivars Ošiņš, kā arī bijušais vefietis, izdevniecības Jumava prezidents Juris Visockis. Grāmatā izmantotas Zigurda Mežavilka un Zigismunda Zālmaņa fotogrāfijas, kā arī Jāņa Egļa un nezināmu autoru foto no Latvijas Sporta muzeja krājumiem un personīgajiem arhīviem. Grāmata izdota apgādā Jumava.

Kluba valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: „Atzīmējot kluba 50.jubileju, vēlamies atgādināt un uzsvērt tā vēsturi un ieguldījumu Latvijas groza bumbas attīstībā, izdodot grāmatu. Tajā būs apkopoti visi leģendārās meistarkomandas būtiskākie notikumi, sasniegumi un personības.” Pasākumā piedalīsies grāmatas autori, bijušie un esošie vefieši, kā arī kluba atbalstītāji.

Leģendārās VEF meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 12.augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno Spartak JZS. 1992.gada maijā rūpnīcas vadība pieņēma lēmumu par meistarkomandas likvidēšanu, savukārt 2007.gada maijā leģendārais VEF tika atjaunots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi