Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

VEF Rīga izlaiž 13 punktu pārsvaru, zaudē VTB līgas spēlē Kijevā

VEF Rīga svētdien izbraukumā ar 89:99 zaudēja Kijevas Budivelnik VTB Vienotās līgas spēlē, iedragājot savas izredzes spēlēt play-off. Lai to paveiktu, visticamāk, rīdziniekiem nāksies uzvarēt abas atlikušās spēles - pret Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas Kalev/Cramo un Kauņas Žalgiris.

Rezultatīvajā 1.ceturtdaļā ar 30:26 pārāki bija rīdzinieki. Visus trīs tālmetienus trāpīja S.Valters, tāpat abus divus trejačus iemeta Moriss Beilijs. Komandas jau pirmajās 10 minūtēs bija guvuši pusi no tiem punktiem, ko iespēja Rīgā novembra beigās (toreiz ar 68:60 uzvarēja VEF).

Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Miledža tālmetiena jau 35:26 un pārtraukumu pieprasīja mājinieki. Rīdzinieki bija trāpījuši sešus no pirmajiem 10 tālmetieniem spēlē. Turpinājums nemaz neatgādināja pirmo desmit minūšu skrien un met basketbolu, punkti abām komandām krājās lēnām un ar grūtībām. Pēdējās pirmā puslaika minūtes pārliecinošāk aizvadīja VEF un atpūtā devās ar +10 – 52:42. 

Otrā puslaika sākumā veiksmīgāk darbojās mājinieki, sākot deldēt rīdzinieku pārsvaru. Turklāt ukraiņi regulāri savāca atlēkušās bumbas pie VEF groza. Pie rezultāta 57:54 minūtes pārtraukumu jau bija spiests pieprasīt Ramūns Butauts, jo Budivelnik bija guvuši 10 punktus pēc kārtas. Arī turpinājumā rīdzinieki nespēja atrauties tālāk par dažiem punktiem, saglabājot intrigu pēdējām 10 minūtēm - 66:63.

Noslēdzošajā spēles daļā VEF turējās vadībā pirmās četras minūtes, līdz Budivelnik rīdziniekus noķēra un apsteidza (71:72). Mājinieki atlikušajā laikā vadību noturēja, un uzvarēja pēdējo minūšu soda metienu un minūtes pārtraukumu maratonā - 99:89. Rīdzinieku labā pa 15 punktiem guva Sandis Valters un Dairis Bertāns. Uzvarētājiem 25 punkti Suada Sehoviča rēķinā, bet 15 pievienoja Mihails Aņisimovs.

VTB Vienotās līgas spēle. Kijeva, Sporta pils.

Budivelnik - VEF Rīga 99:89 (26:30; 16:22; 21:14; 36:23)

VEF: Valters 15, Bertāns 15, Beilijs 14, Zavacks 13, Keins 8, Jahovičs 7, Kavaļausks 6, Miledžs 6, Bērziņš 5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi