Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VEF Rīgas skolu superlīgā triumfē 3.ģimnāzijas puiši un 49.vidusskolas meitenes

VEF Rīgas skolu superlīgas trešās sezonas finālspēlēs ceturtdien, 5.aprīlī, Rīgā, Daugavas sporta namā vairāku simtu skatītāju klātbūtnē čempionu titulus izcīnīja Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas puiši un Rīgas 49.vidusskolas meitenes. Skolu kopvērtējumā pirmo vietu ieguva Rīgas 49.vidusskola.

VEF Rīgas skolu superlīgas kvalifikācijas sacensībās galvaspilsētas rajonos un priekšpilsētās kopumā startēja 31 meiteņu un 59 zēnu komandas, bet tikai labākās vienības ieguva ceļazīmes uz otro posmu. Tajā startēja spēcīgākās astoņas meiteņu un 16 zēnu vienības, par iekļūšanu sacensību pamatturnīrā saņemot balvā no Latvijas čempionvienības VEF Rīga basketbola formu komplektus. Ceturtdaļfināla un pusfināla spēlēs līdz 30.martam kļuva zināmas finālspēļu dalībnieces, kas devās laukumā ceturtdien Rīgā, Daugavas sporta namā.

Spraigākā cīņa izvērtās tieši dienas svarīgākajā spēlē, kurā pazīstamā jaunatnes basketbola trenera Daiņa Bertāna vadītā Rīgas Valsts 3.ģimnāzija sacentās ar Rīgas Teikas vidusskolu. Šis mačs kļuva par lielisku spraiga basketbola baudījumu gan tribīnēs, gan pie televīzijas ekrāniem esošajiem līdzjutējiem. Lielāko spēles daļu vadībā bija ģimnāzisti, taču sāncenši, pateicoties Kristapa Gludīša fantastiskajai precizitātei, mača izskaņā atspēlējās. Izšķirošajos mirkļos tomēr pārāka bija 3.ģimnāzija – 81:77. Uzvarētājiem ar 25 punktiem izcēlās pēcāk par vērtīgāko spēlētāju atzītais Rihards Ginters. Teikas komandas labā Gludītis guva 43 punktus.

Meiteņu komandu čempionu titula izcīņas spēlē Rīgas 49.vidusskolas meitenēm tikai pēdējā ceturtdaļā izdevās izdarīt izšķirošo izrāvienu, lai uzvarētu Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolu ar 75:70. Jauno čempionu rindās ar 22 punktiem un 23 atlēkušajām bumbām izcēlās par finālu vērtīgāko spēlētāju atzītā Guna Lagzdiņa. Zaudētājām 23 punkti Sabīnes Dukātes rēķinā.

Labākās komandas un spēlētājus apbalvoja Latvijas čempionvienības VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna, VEF Rīga basketbolisti Kristaps Janičenoks un Gatis Jahovičs, kuri paši kādreiz spēlējuši Rīgas domes kausā vidusskolu komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi