Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Ghetto Games Grīziņkalnā notiks vēl vismaz piecus gadus

"Ghetto Games" pasākumi Grīziņkalnā notiks vēl vismaz piecus gadus, paredz Rīgas pašvaldības Īpašuma departamenta un biedrības "Streetbasket" noslēgtais līgums.

Pašvaldība un biedrība šodien parakstījusi līgumu par pašvaldība zemesgabala īpašuma Jāņa Asara ielā 24 nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai uz pieciem gadiem, lai organizētu bērnu un jauniešu ielu kultūras un sporta pasākumus Grīziņkalnā. Līgums tika noslēgts, jo Administratīvā apgabaltiesa nolēma atjaunot Rīgas domes lēmumu par zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā.

"Mūsu prioritāte ir bērnu un jauniešu saturīga laika pavadīšana, lai tādā veidā mazinātu sociālo problēmu saasināšanos, tāpēc šodien Rīgas pašvaldības Īpašumu departaments atkārtoti ir noslēdzis līgumu ar "Strettbasket"," komentē Rīgas vicemērs un mēra pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Viņš skaidro, ka biedrība varēs arī turpmākos piecus gadus darboties Grīziņkalnā.

"Mēs redzam, ka sporta organizācija rēķinās ar apkaimes iedzīvotāju interesēm, jo tiek veikta skaņas mērīšana un ir ieviesta aparatūras lietošanas ierobežojumi. Šis ir pozitīvs lēmums rīdziniekiem kopumā, jo bērni šeit attīsta savus talantus, atbilstoši mūsdienīgām un pasaulē tik iecienītām "ielu kustības" tradīcijām gan sportā, gan mūzikā, gan sevis pilnveidošanā, piemēram paši aktīvi iesaistās pasākumu organizēšanā un atspoguļošanā," norāda galvaspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks. 

Līgumā par zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai ir izvirzīti vairāki noteikumi, kas jau iepriekš tika pārrunāti organizētajās sapulcēs starp Rīgas domes, biedrības "Streetbasket" un Grīziņkalna apkaimes iedzīvotāju biedrības pārstāvjiem. Noteikumi paredz, ka ir jāievēro klusums nakts stundās no plkst.23 līdz plkst.7, neorganizējot sporta pasākumus vai ar sportu saistītas aktivitātes šajā laikā, tai skaitā neveicot teritorijā esošo metāla konstrukciju montāžas vai demontāžas darbus. Noteikts arī, ka potenciālie trokšņa avoti - skaļruņi, mūzikas atskaņotāji - jānovieto tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī jānodrošina, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelus pie tuvākās dzīvojamās mājas.

Arī turpmāk "Ghetto Games" esot cieši apņēmušies sadarboties ar iedzīvotājiem, lai risinātu un novērstu situācijas, kas radījušas neapmierinātību.

Jau ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa nolēma apmierināt biedrības "Streetbasket" blakus sūdzību un atcelt Administratīvās rajona tiesas 12.jūnija lēmumu, kas liedza "Ghetto Games" darboties Grīziņkalnā, kā arī apmierināja lūgumu par Rīgas domes 27.marta lēmuma atjaunošanu. Apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams un stājas spēkā no tā pieņemšanas brīža.

Iepriekš tiesa pieņēmusi lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket". Šis lēmums tika pārsūdzēts un apgabaltiesa nolēma pagaidu noregulējumu atcelt.

Pirmajā instances tiesā pašlaik atrodas pamata lieta. Līdz šim lietu nav izdevies sākt skatīt, jo tiesai bija jāsagaida apgabaltiesas lēmums par pagaidu noregulējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi