Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Livonia Latvijas čempionāta spēlē otrajā puslaikā neatstāj cerības Ežiem

Svētdien Upesciema stadionā Latvijas čempionāta spēlē regbijā-15 vīriešiem pārliecinošu uzvaru, pateicoties otrā puslaika ofensīvai, guvuši 2022. gada Latvijas vicečempioni un Baltijas Top līgas finālisti Livonia regbisti, kuri ar rezultātu 59:18 (28:13) pārspēja bronzas medaļas ieguvējus Eži regbistus.

Spēle svētdien starp abām pagājušā gada medaļniecēm notika Upesciema stadionā, kas ilgus gadus ir “Livonia” kluba mājvieta. Upesciema stadions, kas ir viens no labākajiem regbija spēlēšanai ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, kā allaž bija sagatavots augstā līmenī, lai regbistiem būtu patīkami tajā spēlēt.

Gan “Livonia”, gan “Eži” komandai šī bija jaunās sezonas otrā spēle. Ja livonieši bija aprīļa vidū pārliecinoši ar 62:7 bija uzveikuši Valmieras “Fēnikss”, tad eži nedēļu vēlāk atzina “Miesnieki” pārākumu ar 24:69. Abas komandas pēdējo reizi savā starpā tikās pagājušā gada rudenī, kad Rudens kausā abas reizes ar 40:25 un 41:10 pārāki bija livonieši. Savukārt Latvijas čempionāta ietvaros pēdējo reizi virsroku bija ņēmuši eži – 20:10, tiesa, tajā 15. septembra spēlē “Livonia” laukumā sūtīja jaunos regbistus, bet divas nedēļas iepriekš spēcīgākajā sastāvā nebija “Ežiem” atstājuši cerības – 65:18.  Tagad tie paši jaunie livonieši, kuri pirms astoņiem mēnešiem zaudēja “Eži” spēlētājiem, parādīja, ka ir krietni pielikuši meistarībā, un uzvarēja pārliecinoši.

“Livonia”, turpinot jauniešu attīstīšanu, nespēlēja spēcīgākajā sastāvā. Nebija arī kapteiņa Enzo Beltramino, kurš bija guvis mikrotraumu. Spēles sākums bija līdzvērtīgs, pat lielāka iniciatīva piederēja ežiem. Pirmās desmit minūtes aizritēja bez punktu gūšanas, bet tad spēles rezultātu ar piezemējumu un precīzu realizāciju atklāja “Livonia”. Dažas minūtes vēlāk viesi ar piezemējumu un precīzu realizāciju panāca izlīdzinājumu 7:7.

Puslaika vidū satraumējās viens no ežu cīņas līderiem Dainis Turkins, kas atstāja lielu iespaidu uz komandas turpmāko spēli. Pirmā puslaika turpinājumā mājinieki veica trīs piezemējumus ar precīzām realizācijām, uz ko pretinieki atbildēja ar diviem soda sitieniem, tādējādi pēc pirmajām četrdesmit minūtēm pārtraukumā ejot ar 15 punktu pārsvaru “Livonia” komandai – 28:13.

Otrajā puslaikā “Ežiem” izpaudās nogurums no spēlēšanas mazākumā pirmajā puslaikā. Neskatoties uz to, ka “Livonia” spēlētāji iepriekšējā dienā bija piedalījušies starptautiskajā turnīrā regbijā-7 Šauļos, jaunajiem regbistiem bija lielāka izturība, pārņemot iniciatīvu un dominējot otrajā puslaikā. Tas arī atspoguļojās uz beigu rezultātu – 59:18.

“Livonia” treneris Mārcis Rullis ir apmierināts ar savas komandas jaunajiem spēlētājiem un uzslavē arī “Eži” komandu ar parādīto pretsparu. “Kopumā smaga spēle, kas iesākās nervozi. “Eži” bija īpaši gatavojušies un sarūpēja mums sākumā “aukstu dušu”. Pretinieks tiešām labi spēlēja. Pamazām iespēlējāmies, un tikai beigās varējām viņus salauzt. Mēs šobrīd bijām likuši uzsvaru uz regbiju-7, ieskaitot turnīru Šauļos. Nebijām īsti gatavojušies regbijam-15, pat nevienu kopēju treniņu regbijā-15 nebijām aizvadījuši. “Eži” vienmēr ir jānovērtē. Cepuri nost viņu priekšā par to, ko viņi parādīja. Viņi mūs pārsteidza, jo bijām plānojuši spēlēt saudzīgāk, ar vairākām spēlētāju maiņām. Liels zaudējums ežiem bija cīņas līdera Turkina satraumēšanās, kas iespaidoja spēles gaitu. Lai viņam ātra atveseļošanās.”

Rullis uzslavē jaunos spēlētājus par viņu labo iekļaušanos, bet arī atzīst, ka pie daudz kā vēl ir jāpiestrādā. “Pieļāvām daudz kļūdu. Bija daudz sodu. Tas viss ir jālabo, bet to varēsim izdarīt mēneša beigās, jo šajā nedēļas nogalē ir vēl viens regbija-7 turnīrs. Vērtējam, kuri jaunie spēlētāji var sevi parādīt pret stiprām komandām kā “Eži” šajā un “Miesnieki” jūnija sākuma spēlē, lai pēc tam varētu spēlēt Baltijas Top līgā.”

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi