Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Sporta punkts/Livonia otro reizi šosezon līdzīgā spēlē piekāpjas Fēniksam, šoreiz BČ regbijā

Sestdien Brenguļu sporta centrā “Kaimiņi” Valmieras novadā notikušajā Baltijas čempionāta spēle regbijā starp mājiniekiem “Fēniksu” un “Sporta punkts/Livonia”, kurā noskaidroja septītās vietas ieguvējus, valmierieši spraigā spēlē izcīnīja uzvaru ar 29:20 (12:10). Līdz ar to vēlreiz šajā sezonā ļoti līdzīgā spēlē RK “Livonia” otrā komanda otro reizi piekāpās “Fēniksam”.

 “Sporta punkts/Livonia” un “Fēnikss” Baltijas čempionātā tikās pirmo reizi, jo grupas spēle “Fēnikss” neierašanās dēļ nenotika, valmieriešiem saņemot tehnisko zaudējumu. Abas komandas tomēr šogad mērojās spēkiem Latvijas čempionātā, aprīļa beigās aizvadot ļoti līdzīgu spēli, kurā beigās ar 35:27 uzvarēja “Fēnikss”.

Pirms nedēļas mazajā pusfinālā par 5. vietu abas komandas  piedzīvoja zaudējumus. “Sporta punkts/Livonia” pagājušo sestdien savā laukumā Upesciemā līdzīgā spēlē, neizmantojot vairākas iespējas pirmajā puslaikā, ar 17:24 zaudēja Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, bet “Fēnikss” izbraukumā bez ierunām piekāpās Vairas dublieru komandai ar 0:81.

Šī cīņa savā ziņā bija principiāla, jo neviena no komandām nevēlējās palikt pēdējā astotajā vietā Baltijas čempionātā, kas aiz Baltijas Top līgas ir otrs spēcīgākais Baltijas valstu regbija turnīrs. Un abas mērķēja tikt pie pirmās uzvaras regbija laukumā šogad Baltijas čempionātā.

Spēles rezultātu sestajā minūtē ar soda sitienu atklāja livonietis Rihards Pluškevics, bet uzreiz mājinieki atbildēja ar piezemējumu, ko veica Edijs Vinters. Puslaika vidū pirmo piezemējumu viesiem sarūpēja Uldis Bundzenieks, Pluškevics bija precīzs realizācijā un “Sporta  punkts/Livonia” atkal atguva vadību – 5:10. 30. minūtē “Fēniksam” arī izdevās septiņu punktu gājiens, Jānim Gabrānam ienesot piezemējumu un Rodžderam Purmalim iesitot realizāciju. Līdz ar to mājinieki izvirzījās priekšā ar divu punktu pārsvaru – 12:10, tā arī noslēdzoties pirmajai spēles daļai.

Otrā puslaika pirmā puse aizritēja bez rezultāta izmaiņām, bet puslaika vidū trešo piezemējumu mājinieku rindās veica  Jānis Kreitūzis, Purmalis bija atkal precīzs realizācijas sitienā, kas deva fēniksiešiem deviņu punktu pārsvaru 19:10. Tūdaļ Pluškevics atbildēja ar otro precīzo soda sitienu, savā kontā ierakstot astoto punktu un saglabājot intrigu – 19:13.

Spēles iznākums bija neskaidrs vēl nākamās desmit minūtes, kad faktiski divu minūšu laikā tika izšķirts spēles liktenis. Vispirms 70.minūtē Purmalis iesita sodu, bet minūti vēlāk piezemējumu veica Lauris Freidenbergs. Precīzs realizācijā atkal bija Purmalis panākot 29:13. Sešpadsmit punktu pārsvars deviņas minūtes līdz beigām Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem deva lielas cerības uz uzvaras izcīnīšanu, jo livoniešiem atlikušajā laikā nepietiktu arī ar diviem piezemējumiem un realizācijām.

Divas minūtes līdz beigām septiņus punktus ar piezemējumu un realizāciju “Sporta punkts/Livonia” rindās izcēlās Marks Gardovičs panākot galīgo rezultātu – 29:20. Līdz ar to Valmieras “Fēnikss” otro reizi sezonā ļoti līdzīgā spēlē pārspēja “Livonia” otro komandu.

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi