Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Apiņa konkurenta atbilstību medicīnas grupai skatīs pēc Parīzes paralimpisko spēļu beigām

Itālijas pārstāvja Rigivana Ganešamortija atbilstību F-52 medicīnas grupai Parīzes paralimpisko spēļu diska mešanas sacensībās, kurās sacentās arī Aigars Apinis, varētu vērtēt pēc spēļu beigām, norādīja Latvijas delegācijas vadītāja paralimpiskajās spēlēs Zane Skujiņa-Rubene.

Jau ziņots, ka svētdien Apinis Parīzes paralimpiskajās spēlēs diska mešanā F-52 medicīnas grupā izcīnīja sudrabu, taču pirmo vietu ar jaunu pasaules rekordu - 27,06 metriem - izcīnīja Itālijas pārstāvis Ganešamortijs, kura atbilstība šai medicīnas grupai ir apstrīdama.

Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) šajā jautājumā ir vērusies paravieglatlētiku pārraugošajā organizācijā "World Para Athletics", līdz ar to nav izslēgts, ka Ganešamortijam varētu anulēt rezultātus.

"Šo vēl skatīsies pēc paralimpiskajām spēlēm, jo paralimpiskajās spēlēs nav klasifikācijas paneļa. Tieši tā iemesla dēļ ir sarežģītāk visu apstrīdēt, bet mēs esam izdarījuši savu darbiņu. Arī horvāti laikam ir nosūtījuši e-pastu par šo situāciju," teica Skujiņa-Rubene.

Apinim šīs ir jau septītās olimpiskās spēles. Līdz šim diska mešanā un lodes grūšanā ir izcīnītas četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Šajā disciplīnā Apinis pirms trim gadiem Tokijā izcīnīja trešo vietu.

51 gadu vecais Apinis ir visu laiku titulētākais Latvijas paralimpietis. Viņam piederēja arī paralimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā tieši 21 metrs, kas sasniegts pirms 12 gadiem paralimpiskajās spēlēs Londonā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi