Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Arājs: Pirms starta biju nedaudz nobijies

Bez problēmām un visai pārliecinoši sprinteris Ronalds Arājs Eiropas čempionātā Helsinkos 100 metru distancē pārvarēja pirmo kārtu, uzrādīdams savu sezonas labāko rezultātu 10,28 sekundes. Tas bija sestais labākais rezultāts 27 startējošo konkurencē.

“Pirms starta biju nedaudz nobijies,’’ smagi elsodams, bet gandarīts par padarīto rīta cēlienā, Helsinku olimpiskā stadiona mix zonā godprātīgi atzina Arājs. “Cirkšņa muskuļa plīsuma dēļ iekaisusi vēdera muskulatūras apakšējā daļa. Pagājušajā pirmdienā bija pavisam švaki. Nedēļas laikā “savācos”, trenējos tikai “botiņās”. Vārīgo vietu jūtu, bet es esmu jau pieradis, ka man kaut kas sāp. Mareks (Latvijas Olimpiskās Vienības fizioterapeits Mareks Osovskis – aut.) uzlīmēja teipu un pateica, ka nekas traks nevarot notikt. Sakodu zobus un “maucu”. Droši vien pirms pusfināla skrējiena vajadzēs arī iešpricēt. Iesildoties sāpēja, tāpēc neizdarīju nevienu kāpinājuma skrējienu.”

Pirmo kārtu Arājs pārvarēja, neiztērējot visas spēku rezerves. “Pusi distances skrēju pa priekšu. Tad jutu, ka tuvojas Sakalausks. Varēju ar viņu pacīnīties un arī uzrādīt rezultātu 10,23 sekundes, bet tas nebija vajadzīgs. Distances otro pusi skrēju mierīgā režīmā, tā teikt, ripojot. Man prieks, ka tā sanāca. Pluss mīnuss arī sasniedzu savu rezultātu.”

Otrajā skrējienā uzvarēja Lietuvas rekordists Rits Sakalausks ar rezultātu 10,23 sekundes. Arājs finišēja otrais. Galvenais favorīts francūzis Kristofs Lemetrs uzrādīja absolūti labāko laiku 1. kārtā 10,14 sekundes.
Pusfinālā būs trīs skrējieni. Divi labākie no katra skrējiena un vēl divi pēc uzrādītajiem rezultātiem iekļūs finālā. Pusfinālu sākums trešdien pulksten 20.15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi