Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ASK/AB.LV handbola klubam draud profesionālas komandas statusa zaudēšana

Valdības otrdien pieņemtais lēmums no 1. aprīļa pārtraukt sporta veidu un klubu finansiālo atbalstīšanu no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta nozīmē, ka Latvijas čempionvienībai handbolā "ASK/AB.LV" draud vai nu izjukšana, vai profesionālas komandas statusa zaudēšana, aģentūrai BNS sacīja kluba galvenais treneris Andris Gulbis.

"Ja šīs naudas, kas pirms tam mums februārī tika apsolīta, nav, tās ir beigas. Tad ir viss," pesimistiski teica Gulbis.

Jau ziņots, ka valdība februārī nolēma sporta veidu atbalstam no AM budžeta piešķirt 572 500 latu, bet nu no šīs naudas aprēķinās vien to daļu, kas federācijām pienākas par laiku no janvāra līdz marta beigām. Šajā summā 100 tūkstoši latu bija atvēlēti Latvijas Handbola federācijai, jo tā nodrošina komandas "ASK/AB.LV" dalību Eiropas kausa izcīņā, Baltijas un Latvijas čempionātā.

"Šis [Aizsardzības ministrijas] finansējums sastādīja mūsu pamatbudžetu, un mēs ar to tāpat kā citus gadus rēķinājāmies. Mēs jau tagad esam briesmīgos parādos, taču iepriekšējos gados tieši aprīlī nauda sāka ienākt kluba kasē. Ar to rēķinājāmies arī šogad... Tā nedrīkst rīkoties. Vai tad mums tagad par parādiem būs jāiet cietumā?" retoriski vaicāja Gulbis.

Ar to finansējuma daļu, kas tiks saņemts par trijiem mēnešiem, "ASK/AB.LV" nevarēs samaksāt pat parādus, tāpēc patlaban nevarot pateikt, vai valsts čempioni varēs beigt Latvijas čempionātu. Piektdien "ASK/AB.LV" jāspēlē Baltijas līgas finālturnīrā, kas norisināsies Rīgā. "Tur spēlēsim, taču, kā būs tālāk, nezinu. Ja Latvijas čempionātā būs izbraukuma spēles, tad laikam spēlētāji uz tām būs jāved ar privātajām mašīnām," atzina Gulbis, kurš ir arī Latvijas izlases galvenais treneris.

Viņš uzsvēra, ka valdības otrdienas lēmums nav tikai rokasbumbas sāpe, jo līdzīgā situācijā nonākuši arī citi sporta veidi. "Ja nekas nemainās, tad nākotnē komanda var būt tikai amatieru līmenī un balstīties uz puišu entuziasmu, sanākot uz treniņiem divas vai trīs reizes nedēļā," sacīja Gulbis.

Astoņi "ASK/AB.LV" handbolisti bija Latvijas izlasē nesenajā 2010. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret olimpiskajiem un pasaules čempioniem Francijas izlasi.

Otrdien pēc valdības lēmuma tika paziņots, ka AM apzinās sekas, taču, "ja jāizvēlas starp operāciju Afganistānā un sporta veidu atbalstu, misija Afganistānā ir prioritāte". Iepriekš no programmas "Valsts aizsardzība, drošība un integrācija NATO" līdzekļiem finansējums bija paredzēts 14 sporta veidu attīstībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi