Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASV peldētāja Ledeckija - pagaidām titulētākā Rio olimpisko spēļu dalībniece

ASV peldētāja Keitija Ledeckija ar četrām medaļām pagaidām ir titulētākā Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļniece.

Tikai 19 gadus vecā peldētāja trešdien ASV kvarteta sastāvā uzvarēja 4x200 metru brīvā stila stafetē, bet pirms tam guva uzvaras arī 200 un 400 metru brīvā stila distancēs. Tāpat viņa izcīnīja sudraba godalgu 4x100 metru brīvā stila stafetē.

Medaļu krājumu talantīgā sportiste vēl var papildināt, jo viņa startēs arī 800 metru brīvā stila distancē, kur aizstāvēs pirms četriem gadiem Londonā izcīnīto olimpiskās čempiones titulu.

Pa trīs Riodežaneiro zelta godalgām ir titulētajam amerikāņu peldētājam Maiklam Felpsam un ungāru peldētājai Katinkai Hosu.

Felpss uzvarēja 4x100 un 4x200 metru brīvā stila stafetēs, kā arī 200 metru tauriņstilā. Riodežaneiro viņš vēl startēs arī 100 metru tautiņstilā un 200 metru kompleksajā peldējumā, kur jau ir ticis finālā.

LETA jau ziņoja, ka karjeras laikā Felpss, kuram Riodežaneiro ir piektās olimpiskās spēles, ticis pie 25 olimpiskajām medaļām, izcīnot 21 zelta, divas sudraba un divas bronzas godalgas. Viņš ir arī olimpiskajiem čempiona tituliem bagātākais planētas sportists.

Tikmēr Hosu ir uzvarējusi 200 un 400 metru kompleksajos peldējumos, kā arī 100 metru distancē uz muguras.

Divas zelta medaļas ir Japānas vingrotājam Kohei Učimuram, kurš trešdien uzvarēja individuālās daudzcīņas sacensībās, sīvā cīņā tikai pēdējā disciplīnā par 0,099 punktiem pārspējot ukraini Oļegu Verņajevu. Učimura ar komandas biedriem iepriekš uzvarēja arī komandu daudzcīņā.

Savukārt ASV peldētāja Medelina Dirado un viņas austrāliešu kolēģe Emma Makkīena ir vienīgās, kuras Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piecu dienu laikā ir tikušas pie pilna medaļu komplekta, jo abas sportistes ir izcīnījušas pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai.

Par medaļām Riodežaneiro līdz 21.augustam cīnīsies vairāk nekā 10 500 sportisti, kuri sadalīs 306 godalgu komplektus 28 sporta veidos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi