Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Biatlona izlases treneris Berkulis: PČ labs rezultāts būtu vieta divdesmitniekā

Latvijas biatlona izlases galvenais treneris Intars Berkulis uzskata, ka pasaules čempionātā (PČ), kas ceturtdien sāksies Rūpoldingā (Vācijā), Latvijas biatlona līderiem Edgaram Piksonam un Andrejam Rastorgujevam labs rezultāts būs iekļūšana starp labākajiem divdesmit kādā no individuālajām distancēm.

"Piksonam jācīnās par normatīvu, lai saglabātu vietu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A grupā, taču, ņemot vērā šīs sezonas sniegumu un pašreizējo situāciju, viņam, tāpat kā Rastorgujevam labs iznākums būs vieta pirmajā divdesmitniekā," sarunā ar aģentūru BNS pirms čempionāta sacīja Berkulis. Piksonam, lai paliktu LOV A grupā, jātiek labāko astoņniekā. Pērn PČ Krievijā Piksons astoto vietu izcīnīja sprintā, un tas ir viņa lielākais panākums līdzšinējā karjerā.

Savukārt komandas jaunākajiem dalībniekiem Artūram Koļesņikovam un Rolandam Pužulim čempionāts būs veiksmīgs, ja viņi tiktu starp labākajiem 60, kas gan abiem būs grūti izpildāms uzdevums, sprieda treneris.

Piksons, Koļesņikovs un Pužulis čempionātam gatavojās augstkalnē Itālijā, savukārt Rastorgujevs spēkus krāja mājās Alūksnē. "Sākotnēji bija plānots, ka arī Andrejs dosies uz augstkalni, taču plānus mainījām, jo viņš nejutās labi. Runa nav par kādām veselības likstām, bet gan psiholoģisko nogurumu, jo praktiski no oktobra viņš bijis projām no mājām. Viņš trenējās šeit uz vietas, un domāju, ka rezultātam nevajadzētu būt sliktākam," klāstīja Berkulis un uzsvēra, ka augstkalnē krietni pastrādājuši arī pārējie trīs Latvijas bitalonisti.

Pagaidām nav plānots, ka pasaules čempionātā varētu startēt pieredzējušais Ilmārs Bricis. Berkulis gan piebilda, ka var gadīties visādi, un, ja nu kāds pēkšņi izkrīt no ierindas, pieredzējušais biatlonists varētu palīdzēt.

Sieviešu sacensībās Latvija startēs ar pilnu komandu, jo pasaules čempionātam gatavojās Žanna Juškāne, Anete Brice, Inga Paškovska un Baiba Bendika. Šosezon augstākā līmeņa sacensībās Latvijas biatlonistes ar augstiem rezultātiem nav priecējušas, tomēr būtiskākais, ka pasaules čempionātā Latvijas komanda varēs startēt visās distancēs. "Skriesim visu, ko varēsim, gan jaukto stafeti, gan abas pārējās stafetes," Berkulis norādīja, ka pasaules čempionātā spēki netiks taupīti.

Rūpoldingā Latvijas izlase pilnā sastāvā ieradīsies otrdien, bet pirmais starts paredzēts ceturtdien jauktajā stafetē. Tam sekos sestdienas starti sprintā un svētdien iedzīšanā. Čempionāta turpinājumā biatlonisti sacentīsies arī individuālajās distancēs, stafetēs un distancē ar masu startu, kur gan piedalīsies tikai 30 labākie.

Pasaules čempionāts Rūpoldingā beigsies 11.martā, bet pēc tam sekos vēl pēdējais Pasaules kausa posms Hantimansijskā (Krievijā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi