Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Bleiks kļūst par pasaules čempionu 100 metru skrējienā, Boltam finālā pāragrs starts

Par pasaules čempionu 100 metru skrējienā Dienvidkorejas pilsētā Tegu kļuva Jamaikas sprinteris Johans Bleiks. Finālā viņš finišēja pēc 9,92 sekundēm. Sudraba medaļu izcīnīja Volters Dikss no ASV (10,08), bronzu – veterāns Kims Kolinss no Sentkitsas un Nevisas (10,09).Sensacionālu neveiksmi cieta līdzšinējais čempiona tituls un pasaules rekordists Useins Bolts, kurš finālā veica pāragru startu un tika diskvalificēts.

20 km soļošanā vīriem pasaules čempiona titulu nosargāja Valērijs Borčins no Krievijas – 1.19:56. Otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Vladimiru Kanaikinu viņš apsteidza par 31 sekundi. Bronzas medaļu ieguva Luiss Fernando Lopess no Kolumbijas.10 000 metru skrējienā vīriem ar izcilu spurtu pēdējos 100 metros uzvaru svinēja Ibrahims Jeilans no Etiopijas – 27:13,81. Sudraba medaļnieku Mohamedu Farahu no Lielbritānijas viņš apsteidza par 0,26 sekundēm. Trešais finišēja vēl viens etiopietis Imane Merga, bet viņu slavenais tautietis un līdzšinējais pasaules čempions Kenenisa Bekele traumas dēļ distanci nepabeidza.

Desmitcīņā dubultuzvaru svinēja ASV daudzcīņnieki Trejs Hārdijs (8607 punkti) Eštons Ītons (8505 p.), turklāt Hārdijs nosargāja pasaules čempiona titulu. Bronzu ieguva kubietis Leonels Suaress (8501).

Diska mešanā dāmām triumfēja ķīniete Janfeņa Li – 66,52 metri. Aiz viņas palika Nadina Millere no Vācijas (65,97) un kubiete Jarelisa Bariosa (65,73).

Jau ziņots, ka tāllēkšanā dāmām čempiones titulu ieguva amerikāniete Britnija Rīze (6,82 m), bet Ineta Radēviča izcīnīja bronzas godalgu (6,76).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi