Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Bobsleja pilots Maskalāns varētu karjerai likt punktu

Savainojuma dēļ nav aizbraucis uz pirmo ledu, taču ir arī iespēja, ka karjerai pieliek punktu. «Maskalānam ir kājas aizmugurējā muskuļa sastiepums. Plašāka informācija būs oktobra otrajā pusē,» Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, jautāts, vai Edgars Maskalāns šosezon varētu arī nestartēt, iesaka pagaidīt līdz 23. oktobrim, kad bobslejisti rīkos pirmssezonas preses konferenci.

Kopš trešdienas Latvijas bobslejisti piedalās treniņbraucienos Norvēģijas trasē Lillehammerē. Stūres sviras ir uzticētas trijiem pilotiem - Oskaram Melbārdim, Uģim Žaļimam un Oskaram Ķibermanim. Izlases pieredzējušais pilots 30 gadu vecais Maskalāns devies uz Lietuvu pie savas draudzenes. Izskanējusi arī versija, ka Maskalāns karjerai varētu pielikt punktu. Treneris Prūsis pagaidām ir izvairīgs. «Viss ir iespējams, visiem zināms arī teiciens - nekad nesaki nekad...»

2011. gada janvārī Jānis Miņins pārstāja startēt Latvijas izlases sastāvā un Maskalāns kļuva par komandas pirmo pilotu. Tiesa, bijušais stūmējs Oskars Melbārdis jau savā debijas sezonā pilota krēslā sāka apdraudēt Maskalānu pozīciju. Edgaram veiksmīgā bija 2010./2011. gada sezona, kad viņš Pasaules kausa izcīņas mačos pirmo reizi kāpa uz pjedestāla, izcīnīdams 1. vietu Sanktmoricā un 2. vietu Čezānā. Pagājušajā sezonā Maskalānam viens pjedestāls - 3. vieta Sanktmoricā. Edgaram parocīgajā Sanktmoricas trasē šosezon notiks pasaules čempionāts.

Ja Maskalāns paies maliņā, Pasaules kausa (PK) izcīņas sezonu sāks tikai viens Latvijas pilots - Melbārdis, jo Uģim Žaļimam nav pietiekama braucienu skaita, lai startētu PK četrinieku sacensībās. PK 1., 2. un 3. posms notiks Ziemeļamerikas trasēs. Jau izlemts, ka Žaļims jebkurā gadījumā vispirms startēs Eiropas kausa (EK) izcīņas apritē.

Lillehammerē kuplā skaitā trenējas arī šveicieši, drīzumā piebrauks austrieši un itāļi, jo citviet Eiropā ledus trasēs vēl nav uzliets. PK 1. posma sacensības notiks 9. un 10. novembrī ASV trasē Leikplesidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi