Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Briedis pametis darbu policijā un uzsācis gatavošanos finālam pret Dortikosu

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis atstājis darbu Valsts policijā un jau uzsācis gatavošanos Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālam ar kubieti Junieru Dortikosu.

Briedis, kurš boksē smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem), jau uzsācis gatavošanos WBSS finālam, kura norises datums gan vēl nav zināms.

"Ātrākais iespējamais datums cīņai ir 14.decembris," par gaidāmo cīņu sarunā ar aģentūru LETA zināja teikt sportista menedžeris Raimonds Zeps. "Esam jau sākuši gatavoties, taču paturam prātā, ka cīņa var notikt arī vēlāk."

Gatavošanās sākuma posms notiks Latvijā. "Kamēr Latvijā nesnieg un nesalst, gatavosimies mājās," vairāk stāsta Zeps. "Šobrīd ir tikai pirmais posms, bet visintensīvākie būs pēdējie apmēram divi mēneši. Šobrīd ir bāzes ielikšana pirmscīņas treniņnometnei. Tā ir fiziskā sagatavotība, taču notiek gatavošanās arī boksa zālē."

Kamēr nav īsti zināms cīņas datums, arī ar sparingpartneriem var tikai runāt, ne vienoties. "Esam runājuši ar iespējamajiem sparingpartneriem, taču aktīvākā gatavošanās sāksies tikai oktobrī, bet intensīvāks darbs ar sparingpartneriem - vēl vēlāk."

"Šobrīd svarīgākais ir sagaidīt cīņas datumu, lai tam varētu pieskaņot treniņu plānu," Brieža menedžeris atzīmē skaidrības nepieciešamību. "Ir liela iespējamība, ka cīņa notiks janvārī. Turklāt tā ir lielāka nekā iespēja, ka mačs būs jau decembrī."

Šonedēļ klajā nāca informācija par Brieža aiziešanu no dienesta Valsts policijā.

"To Briedis izdarīja jau pirms pāris nedēļām," faktu apstiprināja arī Zeps. "Mairis vairāk sevi asociē kā policistu un tikai tad - kā bokseri. Tāpēc tas nebija viegls lēmums, un viņš cer, ja nākotnē atkal būs tāda iespēja - atgriezties policijā. Šobrīd, kad Mairis lielu laika daļu velta boksam, lai neciestu abas nodarbošanās, tika izdarīta izvēle par labu boksera karjerai."

WBSS otrās sezonas sacensību ceturtdaļfinālā Briedis 2018.gada novembrī Čikāgā ar tiesnešu lēmumu uzvarēja Vāciju pārstāvošo armēņu bokseri Noelu Gevoru, bet pusfinālā 2019.gada jūnija vidū Rīgā nokautēja poļu sportistu Kšištofu Glovacki.

Brieža pretinieks finālcīņā Dortikoss šā gada 15.jūnijā arī cīnījās Arēnā Rīga, mačā pirms Brieža - Glovacka cīņas 10.raundā nokautējot savu amerikāņu oponentu Endrū Tabiti un iegūstot savā īpašumā Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu. Ceturtdaļfinālā 2018.gada oktobrī kubietis Orlando ar tiesnešu vērtējumu pārspēja vēl vienu Polijas bokseri Mateušu Masterņaku.

WBSS sacensības Brieža pārstāvētajā svara kategorijā notika arī pirmajā sezonā, kad Latvijas bokseris nokļuva līdz pusfinālam, kurā Rīgā zaudēja nākamajam Muhameda Ali balvas ieguvējam ukrainim Oleksandram Usikam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi