Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Čempions Vavrinka un Marejs nodrošina savstarpēju dueli Francijas atklātā čempionāta pusfinālā

Pašreizējais sacensību čempions Stans Vavrinka no Šveices un brits Endijs Marejs trešdien sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālu, kurā turklāt viņi spēkosies savā starpā.

Pašlaik 31 gadu vecais Vavrinka pusfinālā ar 6-2, 6-1, 7-6 (9:7) uzvarēja spāni Alvertu Ramosu, kurš ir pasaules ranga 55.vietas īpašnieks.

Zīmīgi, ka tādējādi turnīrā ar trešo numuru izliktais Vavrinka kļuvis par vecāko tenisistu kopš 1985.gada, kurš sasniedzis Francijas atklātā čempionāta pusfinālu.

"Kopumā aizvadīju labu maču, turklāt pirmajos divos setos spēlēju neticami augstā līmenī," uzreiz pēc panākuma norādīja Vavrinka. "Man bija nedaudz jāpasvīst, lai šo spēli varētu noslēgt trīs setos."

Vavrinka Francijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniedzis vien otro reizi karjerā - pērn viņam tas izdevās pirmoreiz, turklāt tika sasniegts arī fināls, kurā sekoja uzvara pār pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas.

Pasaules ranga ceturtās vietas īpašnieks Vavrinka pusfinālā sacentīsies ar Mareju, kurš rangā ir otrajā pozīcijā.

Savā ceturtdaļfināla duelī Marejs ar 5-7, 7-6 (7:3), 6-0, 6-2 pārspēja ar devīto numuru izlikto mājinieku cerību Rišāru Gaskē.

Zīmīgi, ka Gaskē vēl pirmajā setā atradās iedzinējos ar 2-5, tomēr pamanījās uzvarēt piecos geimos pēc kārtas un cīņu sākt ar panākumu setā. Tiesa, turpinājums francūzim bija krietni neveiksmīgāks, jo viņš zaudēja trīs nākamos setus.

Maču Marejs noslēdza ar 12 uzvarētiem geimiem no 14.

Tā kā turnīra norise aizkavējusies lietus dēļ, trešdien norisinājās arī noslēdzošie ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mači. Vienā no tiem uzvaru sev nodrošināja ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-3, 7-5, 6-3 pārspēja sacensību 11.numuru Davidu Ferreru no Spānijas.

Ceturtdaļfinālā Berdihs sacentīsies ar pasaules ranga pirmo numuru Džokoviču, kurš trešdien kļuva par pirmo tenisistu vēsturē ar turnīros nopelnītiem vismaz 100 miljoniem dolāru (89 miljoniem eiro).

Francijas atklātā čempionāta ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā turnīrā ar pirmo numuru izliktais Džokovičs ar 3-6, 6-4, 6-1, 7-5 pārspēja sacensību 14.numuru Roverto Bautistu Agutu no Spānijas.

Šim mačam bija jānotiek jau pirmdien, taču lietaino laikapstākļu dēļ tas tika pārcelts uz otrdienu, turklāt arī tad abu duelis tika apturēts trešajā setā. Tobrīd rezultāts bija 3-6, 6-4, 4-1.

Uzvaru Džokovičs noveda līdz galam, kas viņam tagad karjeras laikā tikai turnīru balvu fondos ļāvis nopelnīt 100 001 707 dolārus (89 496 426 eiro). Līdz šim vēl nevienam tenisistam nebija izdevies nopelnīt tik daudz.

Savukārt pirmo reizi Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniedzis ar 13.numuru izliktais austrietis Dominiks Tīms, kurš ceturtajā kārtā ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-1, 6-4 uzvarēja spāni Marselu Granoljersu.

Arī šis mačs tika sākts otrdien, bet lietus dēļ pārcelts uz trešdienu.

Nākamajā kārtā Tīms spēkosies ar Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu, kurš trešdien astotdaļfinālā ar 4-6, 6-2, 6-2, 6-3 pārspēja latvieti Ernestu Gulbi.

Gulbis pasaules rangā pašlaik ieņem 80.vietu, kamēr turnīrā ar 12.numuru izliktais Gofēns meklējams 13.pozīcijā. Paredzams, ka pēc turnīra Gulbis iekļūs ranga pirmajā sešdesmitniekā, bet Gofēna un Tīma dueļa uzvarētājs pirmoreiz karjerā iekļūs labāko desmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi