Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daiļslidotājs Vasiļjevs paliek 11.vietā Eiropas čempionātā

Latvijas daiļslidošanas zvaigzne Deniss Vasiļjevs sestdien Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ierindojās 11. vietā Eiropas čempionātā.

Ceturtdien veiktajā īsajā programmā Vasiļjevs ieņēma tikai 12. vietu, tomēr īpaši veiksmīgāka viņam nebija arī izvēles programma, jo tās laikā viņš piedzīvoja divus kritienus, kā arī pieļāva vēl pāris citas kļūdas. Noslēgumā viņš šajā disciplīnā par savu priekšnesumu nopelnīja 140,63 punktus, kas bija desmitais labākais rezultāts.

Savukārt abu programmu summā 19 gadus vecais Latvijas pārstāvis nopelnīja 219,50 punktus, kas krietni atpaliek no labākajiem viņa sasniegumiem. Noslēgumā viņam tas deva 11. vietu.

Tikmēr jau septīto reizi par Eiropas čempionu kļuva spānis Havjers Fernandess, kurš pēc īsās programmas bija tikai trešais, bet izvēlas programmā startēja teicami un ieguva 179,75 punktus. Summā tas viņam ļāva tikt pie 271,59 punktiem un iegūt zeltu.

Fernandess par Eiropas čempionu kļuvis jau septīto reizi pēc kārtas, turklāt jau iepriekš viņš bija pavēstījis, ka šīs viņam ir noslēdzošās sacensības karjerā.

Pie sudraba ar 269,84 punktiem tikmēr tika krievs Aleksandrs Samarins, kamēr trešo pozīciju ar 247,08 punktiem izcīnīja itālis Mateo Rico.

Neveiksmīgu brīvo slidojumu aizvadīja īsajā programmā dominējušais krievs Mihails Koļada, kurš sestdien bija tikai 11.vietā un summā bija spiests samierināties vien ar piekto pozīciju.

Vasiļjevs pērn debitēja olimpiskajās spēlēs, Phjončhanā izcīnot 19. vietu, bet pagājušā gada Eiropas čempionātā viņš bija ceturtais, kamēr pasaules čempionātā ieguva sesto pozīciju.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas jaunā daiļslidotāja Elizabete Jubkāne trešdien ieņēma 35.vietu Eiropas čempionāta īsajā programmā, apsteigdama vienu konkurenti un izvēles programmai nekvalificēdamās.

Savainojumu dēļ Latvijai Eiropas čempionātā nevar palīdzēt valsts vadošās daiļslidotājas Diāna Ņikitina un Angelīna Kučvaļska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi