Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Džokovičs sasniedz kārtējo Grand Slam pusfinālu, nodrošinot dueli pret Federeru

 Šī brīža pasaules labākais tenisists serbs Novāks Džokovičs otrdien sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pusfinālu, kur viņš tiksies ar leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru.

Pasaules ranga pirmais numurs Džokovičs turnīra ceturtdaļfinālā otrdien ar 6-3, 6-2, 6-4 pieveica planētas septīto raketi Kei Nišikori no Japānas.

Līdz ar to Džokovičs savas karjeras laikā sasniedzis jau savu 29."Grand Slam" pusfinālu, kas atklātajā ērā ir visu laiku trešais labākais sasniegums. Viņš atpaliek tikai no Federera (39) un Džimija Konorsa (31).

Pirmo divu setu laikā Nišikori neatradās nekādi pretargumenti Džokoviča spēlei, jo japānis ne reizi nespēja lauzt sāncenša servi. Tiesa, trešais sets sākās vētraini, jo otrajā geimā Japānas tenisists pirmo reizi lauza serba servi, izvirzoties vadībā ar 2-0. Taču jau uzreiz pēc tam ar to pašu atbildēja Džokovičs, bet Nišikori nepadevās un lauza servi ceturtajā geimā, saglabājot breika pārsvaru. Tomēr piektajā geimā atkal, servējot sāncensim, labāks bija šī brīža pasaules pirmais numurs, kurš pēcāk vēlreiz lauza japāņa servi un triumfēja šajā mačā.

Līdz ar to pieckārtējais Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Džokovičs nodrošinājis sev vietu sacensību pusfinālā, kur viņu gaida principiāls duelis pret Federeru.

Kā zināms, ar trešo numuru izliktais Federers pirms tam ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:4), 6-2, 6-4 nedaudz vairāk kā divu stundu laikā pieveica čehu Tomāšu Berdihu.

Līdz ar to Federers sasniedzis jau savu 12.Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu pēdējo 13 gadu laikā.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers pēdējo reizi Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2010.gadā, bet kopumā viņš šajā turnīrā triumfējis četras reizes.

Kā zināms, pasaules pirmā rakete sieviešu tenisā amerikāniete Serēna Viljamsa otrdien ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-1 gana pārliecinoši pieveica vienu no savām principiālākajām konkurentēm krievieti Mariju Šarapovu un sasniedza sacensību pusfinālu.

Zīmīgi, ka Šarapova nav spējusi uzvarēt Viljamsu jau 12 gadus.

Lai gan šo maču labāk iesāka Šarapova, jau pirmajā geimā laužot Viljamsas servi un pēcāk izvirzoties vadībā ar 2-0, turpinājums krievietei nebija tik sekmīgs, jo pirmajā setā nācās piedzīvot zaudējumu ar 4-6. Savukārt otrajā setā viņai vispār neatradās nekādi pretargumenti pieredzējušās amerikānietes spēlei.

"Visu šo turnīru esmu spēlējusi agresīvi, taču šo maču man šādi sākt neizdevās. Sākot ar otro setu, vēlējos demonstrēt tādu sniegumu, kas man ļāva aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam," pēc dueļa sacīja Viljamsa.

Tikmēr Šarapova norādīja, ka 34 gadus vecā Viljamsa spēlē pavisam citā līmenī. "Viņa piespiež tevi strādāt vairāk. Tas ir iedvesmojoši."

Šobrīd Viljamsa karjeras laikā tikusi pie 21."Grand Slam" titula, kas ir tikai par vienu trofeju mazāk nekā atklātās ēras rekordistei Štefijai Grāfai.

Līdz ar to seškārtējā Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja Viljamsa šo sacensību pusfinālā tiksies ar sacensību ceturto numuru Agņešku Radvaņsku no Polijas, kura savā ceturtdaļfināla mačā ar 6-1, 6-3 pārliecinoši apspēlēja ar desmito numuru izlikto spānieti Karlu Svaresu.

Radvaņska Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu sasniegusi otro reizi karjerā, bet finālā iekļūt viņai vēl nav izdevies.

"Esmu ļoti apmierināta ar savu sniegumu, jo zināju, ka šis mačs nebūs viegls. Svaresa ir laba spēlētāja, kā jau visas Spānijas tenisistes," pēc panākuma uzsvēra Radvaņska. "Šajā spēlē centos būt agresīva un koncentrēties uz savu servi. Domāju, paveicu labu darbu."

Radvaņska šobrīd izcīnījusi jau 13 uzvaras pēc kārtas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi