Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

FOTO: Baltic XL/Livonia Baltijas Top līgā pārspēj Šiauliai, ar otro uzvaru izvirzoties līderpozīcijās

Baltijas Top līgas sezonā otro uzvaru izcīnījuši regbija klubs “Baltic XL/Livonia”, kas Baldonē spraigā cīņā beigās tomēr ar samērā drošu pārsvaru 28:11 (10:5) pārspēja Lietuvas komandu “Šiauļiai”, kuras rindās spēlēja arī divi Latvijas regbisti, tostarp “Livonia” sieviešu komandas treneris Elmārs Šafanovskis, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Abiem pretiniekiem pēc pirmajām divām kārtām Baltijas Top līgā bija vienāda bilance, proti, katram pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam. “Baltic XL/Livonia” pēc ļoti līdzīgām pirmajām 60 minūtēm beigās tomēr ļoti pārliecinoši ar 46:17 pārspēja otru Latvijas klubu “Miesnieki”, bet otrajā spēlē spraigā cīņā ar 24:31 zaudēja Kauņas “Ažuolas”. Savukārt “Šiauļai”  sanāca otrādāk, proti, sākt ar zaudējumu, bet pēc tam izcīnīt uzvaru. Vispirms lietuvieši bez ierunām ar 7:34 atzina “Baltrex” pārākumu, bet pagājušajā nedēļas nogalē negaidīti ar 35:5 sagrāva galvaspilsētas “Geležinis Vilkas”. Tā kā livonieši abās spēlēs bija guvuši pa bonusa punktiem, tad pēdējo divu gadu Baltijas Top līgas pusfinālsiti no Latvijas bija aiz "Baltrex" izvirzījušies otrajā vietā.

Pagājušajā gadā “Livonia” ar Šauļu komandu tikās regulārās sezonas noslēdzošajā spēlē, kurā livonieši lietuviešus sagrāva – 59:12. Taču šogad Šauļu komanda ir pastiprinājusi sastāvu un ir daudz spēcīgāka, ko parāda pārliecinošā uzvara pār “Vilkiem”, tiesa, kuri šosezon vairs nav tik stipri kā iepriekš. Līdz ar to 2022. gada Baltiajs Top līgas finālistus šo sestdien gaidīja smaga cīņa, taču bija jāizcīna uzvara, jo atkāpties nebija kur, jo vēl ir jāspēlē ar tādiem grandiem kā “Baltrex” un “Vairas”.

Iesākumā “Šiauļiai” komanda varēja atklāt rezultātu, bet 4. minūtē izpildītais soda sitiens no aptuveni 35m attāluma nebija precīzs. Nākamās divas minūtes sekoja viesu ofensīva, esot ļoti tuvu piezemējumam, arī Elmārs Šefanovskis ar labu māņu kustību gandrīz tika pie piezemējuma, taču “Baltic XL/Livonia” labi aizsargājās un viesiem neļāva atklāt rezultātu. Spriedze saasinājās 10.minūtē. kad izcēlās asumi.

Viesi turpināja ofensīvu un 15.minūtē tas vainagojās ar piezemējumu un rezultāta atklāšanu – 0:5. “Livoniu” tas sapurināja, un nākamās minūtes spēle norisinājās pie lietuviešu ieskaites zonas, un 20.minūtē Mārtiņš Rundāns ar piezemējumu atklāja skaitu arī livoniešu rindās, bet Džeks Tatu bija precīzs realizācijā, mājiniekiem izvirzoties vadībā – 7:5. 28.minūtē Tatu izrāvās pa kreiso malu un varēja gūt otro piezemējumu, bet viņš tomēr pašās beigās tika apturēts 2m pirms ieskaites zonas.

32.minūtē “Šiauļiai” uzsāka uzbrukumu, triju minūšu laikā divas reizes nonākot ļoti tuvu piezemējumam. Priekšpēdējā minūtē savukārt livonieši bija ļoti tuvu pretinieku ieskaites zonai, taču drīz vien paši riskanti nospēlēja laukuma vidū, taču viss beidzās veiksmīgi. “Baltic XL/Livonia” nevēlējās pirmo puslaiku beigt tikai ar divu punktu pārsvaru, tāpēc pēdējās sekundēs devās uzbrukumā, izrpovocējot lietuviešus pārkāpt noteikumus un nopelnot soda sitienu, Tatu esot precīzam no 30m. Tādējādi pirmās 40 minūtes noslēdzās ar 10:5 livoniešu labā.

Arī otrajā puslaikā norisinājās līdzvērtīga cīņā un atkal pirmie punktus guva “Šiauļiai”, 45.minutē esot precīziem soda sitienā – 10:8. Deviņas minūtes vēlāk viesi vēlreiz bija precīzi soda sitienā no 40m un izvirzījās vadībā – 10:11. Pagāja tikai trīs minūtes un Tatu otro reizi bija precīzs soda sitienā, atgūstot “Baltic XL/Livonia” vadību – 13:11. Turpmākās 15.minūtes norisinājās līdzvērtīga spēle laukuma vidū, bet tad livonieši sāka uzbrukumu, lietuviešiem pārkāpjot noteikumus 20m līdz ieskaites zonai. “Baltic XL/Livonia” “drošs paliek drošs” izvēlējās izpildīt soda sitienu, ne turpināt uzbrukumu. Viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Tatu ar vēl vienu precīzu soda sitienu 73. minūtē panāca jau piezemējuma starpību jeb plus pieci – 16:11.

Ar to šīs sezonas regulārā čempionāta līderi Latvijā neapstājās, noslēdzošajās minūtēs izceļoties ar diviem piezemējumiem, ko otro reizi ienesa Rundāns un pirmo reizi Niks Voitkevičs. Pēdējā minūtē rezultāts jau izskatījās ļoti pārliecinošs par labu mājiniekiem – 28:11.  Tā arī spēle beidzās, livoniešiem izcīnot svarīgo uzvaru un sperot platu soli pretī pusfinālam.

Tā kā “Baltic XL/Livonia” guva trīs piezemējumus, tad viņi bonusa punktu šoreiz nenopelnīja, bet tāpat pagaidām izvirzījās turnīra tabulā līderpozīcijās.

Nākamā spēle “Baltic XL/Livonia” būs pēc divām nedēļām, 24. augustā, Šauļos ar ļoti spēcīgo “Vairas”, kas ir pēdējo divu gadu čempioni.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi