Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

FOTO: Ar kuplu skaitu dalībnieku aizvadīts jubilejas Lāčplēšu kross

Svētdien Mežaparkā lieliskos laikapstākļos un ar lielu skaitu dalībnieku aizvadīts jubilejas desmitais patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens “Lāčplēšu kross”, ko sadarbībā ar Rīgas domi un Intervals.lv rīkoja “Piedzīvojumu sacensību apvienība”. Uzvaras Bruņinieku 14km distancē izcīnīja “Stirnu buka” līderi Kristaps Bērziņš un Zanda Malančuka, bet 4,7km “Lāčplēša” distancē nepārspēti palika Mareks Zālītis un nupat Baltijas čempionāta posmā un “Patria race” šķēršļu skrējienā uzvarējusī Kristīne Vāvere, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Kā allaž “Lāčplēšu kross” pulcēja daudz dalībnieku. Interesanto un lielajam vairum nedaudz  grūto trasi izmēģināja ap septiņiem simtiem dalībnieku, kuru vidū bez vairākiem vadošiem valsts skrējējiem un citu sporta veidu pārstāvjiem lielais vairums bija arī aktīvā dzīvesveida piekritēji un ģimenes.

Organizatori dalībniekiem piedāvāja sacensties ierastajās trijās distancēs – bērniem Laimdotas distancē (no 500m līdz 1000m), bet pārējiem vai nu Lāčplēša 4,7km vai arī Bruņinieka 14km distancē, kur deviņu tematisko šķēršļu apli bija jāveic trīs reizes. “Lācplēša krosa” dalībnieki sportiskā un patriotiskā noskaņā pārvarēja interesantos tematiskos šķēršļus kā “Mazā kalnu kaza”, “Lielais briesmu kalns”, “Vilku vārti”, “Purva bridējs”, “Slapjais sprīdītis”, “Lāčplēša josta”, “Spīdalas slazds”, “Olimpiskie apļi”, “Estrādes iekarotājs”.

Prestižākajā Bruņinieku 14km distancē jau no paša sākuma vadībā izvirzījās galvenais favorīts un pēc vairākiem gadiem “Lāčplēšu krosā” atgriezušais Kristaps Bērziņš, kurš ar katru apli pārsvaru palielināja un izcīnīja uzvaru ar divu minūšu pārsvaru, atkārtojot 2017. gada panākumu.

Sākumā izvērtās interesanta cīņa par pārējām divām godalgām starp trim dalībniekiem. No ceturtās vietas pēc pirmā apļa uz otro pakāpās un beigās diezgan stabilu vicelīdera statusu nodrošināja titulētais triatlonists un daudzas godalgotas vietas “Stirnu bukos” izcīnījušais Andrejs Dmitrijevs, kurš arī pirms diviem gadiem bija otrais, bet 2021. gadā uzvarēja. Starp citu arī Dmitrijeva abi dēli Maijs un Ivans bija otrie savā vecuma grupā bērnu Laimdotas distancē.

Trijnieku noslēdza savulaik labi “Patria run” šķēršļu skrējienos startējušais Emīls Stiprais, bet 4. vietu ieņēma Latvijas čempionātos vidējās distancēs medaļas ieguvušais Rihards Linde.

Sievietēm pēc pirmā apļa vadībā izvirzījās jauniņā Una Pērkone, bet pēc tam “Stirnu bukos” daudzas godalgas ieguvusī jauniete finišēja trešā. Savukārt pēc iepriekšējos divos gados iegūtajām trešajām vietām beidzot pie pirmās vietas tika Zanda Malančuka, kura uzvarēja arī pirms nedēļas “Apkārt Lielezeram” Limbažos un pirms divām nedēļām “Izskrien Ogri”, bet pirms trim nedēļām bija otrā “Stirnu bukā”. Pa vidu abām iepriekšminētajām ar pirmo godalgu un otro vietu “Lāčplēšu krosā” izcēlās Lauma Izāka.

4,7km Lāčplēša distancē spraigajā duelī par uzvaru “Stirnu bukos” uzvaras un godalgas nopelnījušais Mareks Zālītis, kurš pērn bija trešais, pārspēja Raivi Berkoldu. Līdz ar to Zālītis atkārtoja 2020. gada panākumu, bet Berkoldam arī šogad otrā vieta.  Trešais finišēja Renārs Vasiļjevs, nopelnot pirmo godalgu, bet netālu aiz viņa finišā ieradās Daniils Vakuļičs un Ringolds Gagainis.

Komandu vērtējumā pārliecinoši pirmie bija SK “Baltais/Bulta”, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu “Maratona klubs” par dažiem punktiem apsteidza “Zalktis lido” komandu.

Sievietēm nepārpēta palika ar panākumiem šogad “Patria run” šķēršļu skrējienos startējusī Kristīne Vāvere, kurai mazāk kā pusminūti piekāpās “Pilsētu leģendu” rogainingos uzvaras guvusī Daina Stonka. Uz trešā pjedestāla pakāpiena kāpa “Stirnu bukos” šogad uzvaras un otrās vietas ieguvusī Signe Birkenberga.

Laimdotas bērnu distancēs ātrākie bija Gagainis un Kate Salnāja (2012.-2013.g.), Mārtiņš Āboliņš un Mia Jasmīne Kļavniece (2014.-2015.g.), Rodžers Vendiņš un Paula Liepiņa (2016.-2017.g.), Gatis Krastiņš un Olīvija Orniņa (2018.-2019.g.), Harijs Žīgurs un Hanna Lebedoka (2020.g. un jaunāki).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi