Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

FOTO: Jauni rekordi 84 km, 42 km un 21 km distancēs un dalībnieku skaita ziņā Taisnajā dubultmaratonā

Iecienītajā “Taisnais” dubultmaratonā pa bijušo Rīga- Ērgļi dzelzceļu, kas norisinājās jau septīto gadu, tika uzstādīti rekordi visās trijās šī skrējiena distancēs – divi vīriešiem un viens sievietēm, par ko parūpējās Oļegs Gurejevs, Sigita Vāce-Vecvagare un Aivis Siliņš. Rekords tika fiksēts arī dalībnieku skaita ziņā, jo pirmo reizi Andra Pētersona un viņa komandas rīkotajā “Taisnais” skrējienā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieku, turklāt no vairākām valstīm kā Kanādas, Lielbritānijas, Spānijas, Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un citām., informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Oļegs Gurejevs, kurš pēdējos divus gadus Rīga-Valmiera 107km ir skrējis ātrāk par astoņām stundām un abas reizes ieguvis otro vietu, savā debijā “Tasinajā” bija galvenais favorīts uz uzvaru 84km distancē, kuru dalībnieki uzsāka sešos no rīta tumsā pie Sauriešu stacijas. Oļegam izdevās attaisnot favorīta statusu un uzstādīt arī rekordu, kaut arī pēdējie kilometri bija ļoti grūti un arvien tuvāk nāca vicelīderis un otrs debitējošais no favorītu vidus – Matīss Vecvagaris. Gurejevs par 37 sekundēm uzlaboja Arta Šauriņa 2022. gadā uzrādīto rezultātu un sasniedza jaunu rekordu – 6:43:06. Zem 7 stundām skrēja arī Vecvagaris, kurš nedēļu iepriekš bija otrais arī Siguldas kalnu maratonā un šobrīd ir lieliskā formā.

Tādējādi “Taisanais” vēsturē ir trīs vīrieši, kuri 84km skrējuši ātrāk par 7 stundām – rekordists Gurejevs, Šauriņš, kurš to paveica pirmo reizi, un Vecvagaris (6:51:55). Tuvu 7 stundu robežai bija arī trešās vietas ieguvējs Kārlis Šķēle (7:01:45), savu iepriekšējo rezultātu labojot eju par stundu un kļūstot par piekto visu laiku ātrāko šajā distancē, jo 2021. gadā Reinis Jasliņš uzvarēja ar 7:00:54.

Sievietēm bija pavisam jauns godalgoto trijnieks. Ar 8:20:37 uzvarēja pagājušā gada otrās vietas ieguvēja maratonā Zane Kaspere, bet 2023. gada 4. vietu ar otro nomainīja Elīza Actiņa, savu pērno rezultātu uzlabojot gandrīz par četrām stundām (8:25:31). Trijnieku noslēdza kanādiete Endija Parisa, esot ļoti tuvu astoņu ar pusi stundu robežai.

Otrs rekords tika uzstādīts dāmām 42km maratonā, kura starts bija netālu no Suntažu stacijas desmito no rīta. Sparttatlonu veikusī Sigita Vāce-Vecvagare, kurs šogad Rojā izcīnīja uzvaru Latvijas čempionātā 24h skrējienā, kļuva par pirmo sievieti “Taisnais” maratonā zem trīs ar pusi stundām – 3:28:24, par dažām minūtēm labojot iepriekšējo, kas piederēja Gitai Muceniecei, kura ir uzvarējusi “Taisnais” pusmaratonā un maratonā un ieguvusi otro vietu dubultmaratonā, bet šogad bija atbalstītāju vidū un palīdzēja komentētājam. Pagājušā gada un 2021.gada uzvarētāja Evita Ruskova otro reizi ieguva otro vietu, atkal noskrienot ātrāk par 3:40. Dāniete Emīlija Vestergorda ieņēma trešo vietu.

Vīriešiem 42km pagājušā gada otro vietu ar pirmo nomainīja Kaspars Vaivods, pirmo reizi izcīnot uzvaru un arī uzlabojot savu rezultātu par vairākām minūtēm – 3:04:27. Otro vietu ieguva “Stirnu bukā” un “Izskrien Rīgu” godalgotās vietas veterānu grupā izcīnījušais Valdis Rozentāls, bet trijnieku noslēdza ārzemnieks Marius Moums.

Iepriekšējo gadu godalgoto vietu ieguvējs pusmaratonā Aivis Siliņš beidzot izcīnīja, turklāt to paveicot ar labāko rezultātu “Taisnajā” vīriešu konkurencē – 1:23:18, par divām minūtēm labojot Valda Ņilova sasniegto 2022. gadā. Otrā un trešā vieta Spānijas skrējējiem, kuri arī bija ātrāki par pusotru stundu. Vīriešiem par lielo ārvalstnieku pieplūdumu liecināja tas, ka bez uzvarētāja Siliņa desmitniekā no Latvijas bija tikai vēl Dzintars Petrovs, kuram 9. vieta un kura kontā pāri par 180 pusmaratoniem. Sievietēm godalgotās vietas izcīnīja tikai Latvijas pārstāves – uzvarēja cēsniece Anita Ieviņa, kura iekļūst trijniekā vecuma grupā “Stirnu bukos”, otrā bija Angelika Panteļejeva, bet trešā – Līga Riekstiņa.

“Taisnais” neatņemama sastāvdaļa bija nūjotāji, kur pirmās vietas ieguva Kaspars Lēģeris un Dace Janeka (84km), Kaspars Roķis un pagājušā gada 84km skrējiena uzvarētāja Gunta Neija (42km), Gatis Štulbergs un Inese Kraģe (21km). “Taisnajā” tāpat kā Rīga-Valmiera ir tradīcija ziedot bērniņiem ar īpašām vajadzībām. Otro gadu pēc kārtas no dalības maksām nauda tika ziedota sportiskajam jaunietiem no Ogres novada Jēkabam, kuram iecienītākie sporta veidi ir peldēšana, skriešana un galda teniss.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi