Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO: Latvijas Sporta muzejā atklāta unikālu hokeja kreklu un relikviju izstāde

Atzīmējot pasaules čempionātu, no šodienas Latvijas Sporta muzejā pieejama unikālu hokeja kreklu un relikviju izstāde.

 
Izstādē ir aplūkojamas dažādas hokeja relikvijas, it īpaši Latvijas hokejistu sporta krekli no Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, Latvijas izlases un Austrijas un Japānas klubiem. Starp eksponātiem ir Helmuta Baldera, Matīsa Kivlenieka, Sanda Ozoliņa, Kārļa Skrastiņa, Herberta Vasiļjeva, Sergeja Žoltoka Oskara Bārtuļa un citu Latvijas hokejistu relikvijas, vēsta ziņu aģentūras LETA.
 
Starp eksponātiem ir arī hokeja ekipējums, īpašas slidas, kas datējamas ar 1910.gadu, hokeja bruņas no starpkaru perioda un 20. gadsimta četrdesmitajiem un piecdesmitajiem gadiem, cimdi, hokeja nūjas, ķiveres un ripas ar autogrāfiem, kā arī piemiņas medaļas no Rīgas "Dinamo" starptautiskajām spēlēm. Pirmā zināmā hokeja spēle Latvijā notika 1909. gadā vietā, kurai blakus nepilnus 100 gadus vēlāk tika uzbūvēta "Arēna Rīga".
 
Izstādi organizē biedrība "Hokeja Atbalstam" un tās mērķis ir vākt ziedojumus Latvijas hokeja sporta veterāniem viņu veselības uzlabošanai.
 
"Biedrība dibināta pirms četriem gadiem ar mērķi palīdzēt ar pārtiku un medicīnas izdevumiem Latvijas hokeja veterāniem kā arī izveidot Latvijas hokeja muzeju. Šī brīža izstāde Sporta muzejā, kur mūsu biedrības darba rezultātā ir apkopotas Latvijas un ārvalstu hokeja kolekcionāru īpašumā esošās hokeja vēstures liecības ir labs pirmais solis ceļā uz pastāvīgu hokeja muzeju," saka biedrības “Hokeja Atbalstam” dibinātājs Artūrs Spīgulis. "Ļoti novērtējam sadarbību ar Sporta muzeju un tā darbinieku ieguldījumu, ļoti operatīvi mobilizējot resursus un izstādīt šo ekspozīciju tieši pasaules čempionāta laikā."
 
Izstāde muzeja darba laikā ir pieejama apmeklētājiem no 2024.gada 10.maija līdz 26.maijam. Tā būs apskatāma arī 18. maijā gaidāmajā Muzeju naktī. Latvijas Sporta muzejs atrodas Vecrīgā, Alksnāja ielā 9.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi