Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Pēc pasaules un Eiropas čempionātiem orientieristi sacenšas Pilsētu leģendu rogainingā Ādažos

Pagājušo sestdien, 16. septembrī, Baltijas valstu lielākais rogaininga jeb komandu orientēšanās sacensību seriāls Pilsētu leģendas ar Ādažu novada pašvaldības atbalstu pirmo reizi vēsturē norisinājās Ādažos, kur notika šīs sezonas piektais posms. Augstākās vietas dažādās distancēs ieguva nesen pasaules čempionātā MTB orientēšanās un nupat Eiropas čempionātā 24h rogainingā ar panākumiem startējušie latvieši.

“Pilsētas leģendu” rogaininga seriālam, ko Piedzīvojumu sacensību aģentūra rīko sadarbībā ar Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža, Magnesia, Red Bull, Merrild, Orthomol, Wellmann. Ādaži bija jaunatklājums Latvijas kartē, Rogaininga apvidus, ko izbaudīja ap 600 dalībnieku, aptvēra Gaujas priekšpēdējos lokus un vecupes pirms tās ietekas jūrā. Teritorija bija izstiepta ziemeļu-dienvidu virzienā un iespiesta starp Ādažu militāro poligonu, starp Rīgas ūdensgūtņu liegumu un Baltezeriem.  

Prestižākajā GARMIN 6h distancē neviens nešaubījās, ka uzvaru vairāk nekā 80 komandu konkurencē izcīnīs Eiropas 24h rogainingā veterānu grupas uzvarētāji un absolūtā vērtējuma 4. vietas ieguvēji Zigmunds Bībers un Alberts Jasāns (Laid mums tur laimē diet), kuri pirms starta atzina, ka būs grūti maksimālo summu (200 punkti) savākt. Un viņiem izrādījās taisnība, jo par sevi lika manīt arī pirms nedēļas Somijā Eiropas čempionātā uzkrātais nogurums. Taču Zigmunds un Alberts ar 194 punktiem svinēja pārliecinošu uzvaru un palielināja pārsvaru kopvērtējumā. Stabila otrā vieta ar 170 punktiem Valdim Čunkam un Jānim Ķemeram (Riga Adventure team).

Toties par trešo vietu absolūtajā vērtējumā sanāca ļoti spraiga cīņa, kurā bija iesaistītas četras komandas, kuras visas šķīra tikai divi punkti. Apsteidzot tuvākos konkurentus Edgaru Jurjānu/Eviju Abiļevu (Divi cilvēki) un nepilnas divas minūtes laika limitu pārtērējušos Guntaru Žilinski/Rihardu Žilinski (Brunavieši) par vienu punktu, trešo vietu ar 156 punktiem ieguva labākā jauktā jeb Mix komanda “PL” ar Sandi Pētersonu un Zani Gruberti sastāvā. Tikpat spraiga cīņa bija arī par labāko sieviešu komandas titulu, kur vienādu summu – 141 punkts – sakrāja gan Anete Geduševa-Bērziņa/Dace Gaigala (ZVOC dāmas) un “Vidzemnieces” Nora Baranovska un Marta Liepiņa, bet mazāku laiku distancē pavadīja Anete ar Daci, tāpēc viņām augstāka vieta pie vienādas punktu summas. ZVOC dāmām tieši priekšā 9. vietā ierindojās Eiropas čempionātā sudrabu kopējā ieskaitē un zeltu savā vecuma grupā nopelnījusī Kristīne Kadaša, kas Ādažos startēja kopā ar Uģi Inku. Aigaram un Tomasam Čeksteriem (Viss bumbās) ar 96 punktiem pirmā vieta ģimeņu konkurencē.

Vidējā Kokmuižas 4h distancē, kur arī sacentās virs 80 komandām, simts vai vairāk punktus spēja savākt četras komandas – divas labākās vīriešu un jauktās komandas. Interesants skaitlis jeb trīs vieninieku summa – 111 punkti – sanāca Valteram Veisam/Artūram Kančam (Necūko mežā), kuriem astoņus punktus piekāpās Mārtiņš Treijs/Uldis Cīrulis (Putekļu rijēji). Maksims un Ilze Leščinski (Schweerpunkt) pārtērēja nedaudz virs desmit minūtēm, bet arī atņemtie 11 punkti nepatraucēja viņiem absolūtajā vērtējumā ieņemt trešo vietu un uzvarēt MIX konkurencē. Ciemiņiem viesmīlību izrādīja mājinieki Eduards Pāķis un Sniedze Brakovska (Ādaži city), kuriem apaļš simtnieciņš un kuri tik un tā saglabā pārliecinošu vadību kopvērtējumā.

Divus astotniekus savā kontā ierakstīja Precinieku ģimene (Liedags-35) – Fadejs, Zelma, Everts, kuriem pārliecinoša pirmā vieta ģimeņu ieskaitē. Savukārt sieviešu konkurencē norisinājās ļoti līdzvērtīga cīņa starp piecām komandām, kas satilpa četru punktu atstatumā. Apsteidzot Ludmilu Kozačenko/Daci Ahiļčenoku (Mākoņgājējas) ar minimālo pārsvaru, ar 85 punktiem uzvaru svinēja Liene Buldure/Elīna Andersone (Dambīša leģendas).

Kā jau tas īsākajai distancei pienākas, vissīvākā cīņa par uzvaru absolūtajā vērtējumā norisinājās ISOSTAR 2h distancē, bet arī tikai starp pirmajām divām komandām, kuras šķīra divi punkti. Ar 59 punktiem uzvarētāju godā 41 komandas konkurencē tika Kārlis un Daina Stonkas (Ā komanda), kuri par diviem punktiem apsteidza iepriekšējā posma uzvētāju un labāko vīriešu komandu “LV Bārdas” – Uldis Pormeistars un Gunārs Ozoliņš, kuriem sākotnēji bija 62 punkti, bet četras ar pusi minūtes pārtērēts laiks un tādējādi beigās 57 punkti.

Ar 48 punktiem beigās tomēr trešajai vietai kopvērtējumā un otrajai MIX grupā pietikās Alisei Čurkstei/Gustavam Venteram (Susliki), jo 49 punktus sakrājušie Zāberu pāris – Reinis un Anete (Šurpu-turpu) – finišēja minūti un piecas sekundes pēc laika limita (4h) un šķīrās no diviem punktiem, ieņemot ceturto vietu un esot trešajiem jaukto komandu konkurencē.  Ceturto uzvaru šosezon sieviešu konkurencē izcīnīja Ilze Vilciņa/Inese Vilciņa (Piens ir ledusskapī), kuras vienīgās tika virs četrdesmit – 44 punkti. Ģimeņu ieskaitē Miķelis Zumbergs ar meitiņu Anci uz muguras savāca 37 punktus, nevieniem citiem neļaujot būt tuvumā.

3h MTB-O pirmās divas vietas “rezervēja” pirms trim nedēļām Čehijā pasaules čempionātā MTBO startējušie Mārtiņš Linde un Andris Sarksņa. Tāpat kā pagājušajā posmā Strenčos virsroku ņēma Eiropas čempionāta 19. vietas ieguvējs Linde (172 punkti), svinot trešo uzvaru šosezon, taču šoreiz viņam lielāks pārsvars, jo pasaules čempionāta 14. vietas ieguvējs sprintā Sarksņa pieļāva kļūdu (160 punkti). Nākamie 60 vīru konkurencē ar vienādu punktu skaitu (157) sekoja Jānis Lācis un Raitis Muižnieks, kuru duelī pāris minūtes mazāk trasē pavadīja Jānis, kuram tad arī tika 3. vieta. Sievietēm 16 dalībnieču konkurencē pēc daudzajām otrajām vietām beidzot pie uzvaras tika Aiga Strazdiņa (117 punkti), kura par sešiem punkti sakrāja vairāk nekā kopvērtējuma līdere un otrās vietas ieguvēja Inese Kauķe. Trijnieku noslēdza augustā pasaules čempionātā velo orientēšanās jeb MTBO startējusī un 22. un 23. vietu izcīnījusī lietuviete Algirda Mickuviene.

2h rogaininga skrējienā jeb O-Run naskākais punktu vācējs (64) bija Gatis Lagzdiņš, kuram vienīgajam izdevās iekrāt virs 60 punktiem. Arī sieviešu konkurences uzvarētājas Anitas Užules brāļa Jāņa kontā sākotnēji bija 61 punkts, bet pārtērēta pusotra minūte un beigās 59 punkti, kas ļāva par punktu apsteigt kopvērtējuma līderi Jāni dūku, kuram 3. vieta. Kārtējo uzvaru izcīnījusi Anita Užule nopelnīja 59 punktus, bet pārējo godalgoto vietu ieguvējām Līgai Celiņai un Elvitai Alksnei attiecīgi 50 un 47 punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi