Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Graudiņa/Kravčenoka un Lece/Ozoliņa iekļūst Jūrmalas Masters izslēgšanas turnīrā

Šī gada Eiropas U-22 čempiones Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kā arī vadošais Latvijas duets Alise Lece un Marta Ozoliņa, piektdien piedzīvoja zaudējumus Majoru pludmalē, Jūrmalā, notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Masters" sērijas čempionāta pludmales volejbolā apakšgrupas pēdējās spēlēs, taču tas netraucēja iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Tikmēr pērnā gada Eiropas U-18 čempione Paula Ņečiporuka ar pieredzējušo Agnesi Caicu cieta zaudējumu arī trešajā spēlē un turnīru noslēdza dalītā 13.vietā.

Graudiņa un Kravčenoka, kuras turnīrā izliktas ar 14.numuru un Eiropas U-22 čempionātā triumfēja vien pagājušās nedēļas nogalē, C apakšgrupas trešajā spēlē ar 1-2 (19:21, 21:15, 13:15) piekāpās krievietēm Valentīnai Davidovai un Jevgēņijai Ščipkovai, kurām piešķirts trešais numurs.

Savā pirmajā mačā Latvijas duets ar 0-2 (12:21, 18:21) piekāpās vācietēm Terēzai Mērsmanai un Izabellai Šnaiderei, kurām ticis sestais numurs, bet otrajā spēlē viņas ar 2-0 (21:15, 21:16) apspēlēja francūzietes Aleksandru Župitē un Alēnu Šamero, kuras izliktas ar 11.numuru.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Graudiņa un Kravčenoka ieņēma trešo vietu C apakšgrupā un izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Savukārt D apakšgrupā Lece un Ozoliņa trešajā cīņā ar 1-2 (19:21, 22:20, 13:15) piekāpās lietuvietēm Ievai Dumbauskaitei un Irinai Zobņinai.

Pirmajā mačā Lece un Ozoliņa ar 2-1 (19:21, 21:18, 16:14) pārspēja Krievijas pāri Kseniju Dabižu un Jūliju Abalakinu, kurām piešķirts 12.numurs, bet otrajā spēlē ar ceturto numuru izliktās latvietes ar 0-2 (13:21, 16:21) zaudēja somietēm Tarai Lahti un Annīnai Parkinenai, kurām ticis piektais numurs.

Ar vienu uzvaru trīs spēlēs Lece un Ozoliņa palika trešajā vietā D apakšgrupā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot, pateicoties vien labākai mazo punktu attiecībai.

Tikmēr Ņečiporuka un Caica, kuras izsētas ar 15.numuru un pamatturnīrā iekļautas ar īpašo uzaicinājumu, B apakšgrupas trešajā spēlē ar 0-2 (18:21, 17:21) zaudēja sacensību otrajam numuram Viktorijai Bīnekai un Jūlijai Grosnerei no Vācijas.

Pirms tam Ņečiporuka un Caica ar 0-2 (12:21, 16:21) zaudēja turnīra septītajam numuram Kristīnai Kolocovai un Mihalai Kvapilovai no Čehijas, turklāt pirmajā setā atdeva pretiniecēm desmit punktus pēc kārtas. Savukārt otrajā duelī Latvijas pāris ar 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās krievietēm Darjai Rudihai un Olgai Motričai, kuras tikušas pie desmitā numura.

Ar trim zaudējumiem trīs spēlēs Ņečiporuka un Caica palika ceturtās savā apakšgrupā, tādējādi paliekot bez izslēgšanas turnīra.

LETA jau vēstīja, ka vīru sacensības piektdien ar divām uzvarām sāka mājinieki Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, bet pa vienam panākumam divās spēlēs guva Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs un Edgars Točs/Rihards Finsters.

Vīru un dāmu turnīros pēc viena apļa apakšgrupu uzvarētāji uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, bet otro un trešo vietu ieguvējiem izslēgšanas turnīrs būs jāsāk no pirmās kārtas.

Piektdien tiks izspēlēti apakšgrupu mači, sestdien sportisti sāks izslēgšanas cīņas, turklāt dāmām būs arī pusfināla mači, bet svētdienas rītā pusfinālus aizvadīs vīri, savukārt pēc tam tiks noteikti medaļu ieguvēji.

Šajās sacensībās uzvarētāji vīru un dāmu konkurencē garantēs savām valstīm vienu ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

LETA jau vēstīja, ka vēl otrdien Jūrmalā bija nelabvēlīgi un ļoti vējaini laikapstākļi, kas lika celties ūdens līmenim, tāpēc jūra jau atradās pie paša stadiona. Ja ūdens līmenis turpinātu celties, tas radītu problēmas gan ar stadiona drošību, gan skatītāju ieeju tribīnēs. Tomēr jau trešdien situācija bija uzlabojusies un organizatoriem lielas bažas neradīja.

Jūrmalas "Masters" turnīrā pirmajās divās dienās ieeja skatītājiem būs bez maksas. Uz sestdienas spēlēm biļetes maksās desmit eiro, bet uz svētdienas mačiem ieejas kartes var iegādāties par 15 eiro.

Jūrmalas "Masters" ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas 2016.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā. Čempionāta kopējais balvu fonds ir 50 000 eiro.

Pērn maijā Jūrmalā norisinājās CEV "Masters" posms vīriešiem, kurā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu. Savukārt vēl pirms gada Jūrmalā tika rīkots raudzi zemāks CEV "Satellite" sērijas turnīrs vīriešiem.

Nākamajā gadā Jūrmalā jau risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi