Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gulbis nepārvar Roterdamas turnīra pirmo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien Roterdamas ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmajā kārtā nespēja izrādīt līdzvērtīgu pretestību francūzim Gaelam Monfisam, stundas un 12 minūšu laikā piedzīvojot zaudējumu divos setos.

Gulbis cieta neveiksmi ar 4-6, 4-6. Latvijas tenisists spēles gaitā tika pie vienas breikbumbas, kuru neizmantoja, kamēr pretinieks katrā no setiem pa reizei uzvarēja geimu pie latvieša serves.

Latvijas tenisists ATP rangā šonedēļ ieņem 80.vietu, bet Monfiss, kurš pavisam nesen sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, rangā atrodas 18.pozīcijā.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti pārliecinoši darbojās pie savas serves, piemēram, Gulbim zaudējot tikai divās izspēlēs. Izšķirošais setā bija septītais geims, kurā pie rezultāta 3-3 Monfiss ieguva divas breikbumbas un otro arī izmantoja, bet pēc tam bez problēmām aizvadīja setu līdz uzvarai.

Otrajā setā Latvijas tenisists savu servi zaudēja piektajā geimā. Gulbis zaudēja pirmajās trīs izspēlēs, tomēr pirmo breiku atspēlēja, bet otrajā pieļāva kļūdu un aiz dusmām uzreiz pret korta segumu salauza savu raketi. Turpinājums gan izvērtās saspringtāks un Gulbim bija iespēja izglābties seta desmitajā geimā, kurā viņš beidzot tika pie pirmā un vienīgā breika, tomēr Monfiss to atspēlēja un pēc tam ar otro mačbumbu arī nodrošināja uzvaru visā cīņā.

Gulbis cīņās ar ranga TOP20 spēlētājiem piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Par dalību turnīrā latvietis nopelnīja 20 ATP ranga punktus, kas viņam pienākas par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Kā zināms, Gulbis turnīru sāka no kvalifikācijas, kur pirmajā kārtā ar 4-6, 6-2, 7-6 (7:3) apspēlēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, bet atlases izšķirošajā mačā ar 6-1, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisistu Jevgēņiju Donskoju, kurš gan vēlāk kā "laimīgais zaudētājs" iekļuva pamatsacensībās, aizstājot galveno favorītu francūzi Rišāru Gaskē, kurš dalību turnīrā atsauca traumas dēļ.

Latvijas tenisista pretinieks pamatturnīra pirmajā kārtā noskaidrojās papildus izlozē un par to kļuva spēcīgākais iespējamais variants - ar piekto numuru izliktais Monfiss.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā bija tikušies tikai vienu reizi - 2013.gada Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas cīņā Gulbis zaudēja četros setos.

Monfiss pērn iztika bez tituliem, bet šogad līdz šim vienīgo turnīru aizvadījis ļoti sekmīgi - Melburnā Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja četros mačos, apstājoties vien ceturtdaļfinālā, kad četros setos piekāpās kanādietim Milošam Raoničam.

Gulbis 2014.gadā Roterdamas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, bet kvalifikāciju spēja pārvarēt arī 2013.gadā.

Latvijas tenisists iepriekšējā nedēļā sasniedza Francijā notiekošā Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otro kārtu, kur ar 4-6, 4-6 zaudēja mājinieku tenisistam Rišāram Gaskē, kurš vēlāk arī triumfēja šajā turnīrā. Pirms tam pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja 19 gadus veco mājinieku talantu Kentēnu Alīsu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju un tiekot pie pirmā panākuma pamatturnīros šogad.

Pēc ļoti neveiksmīgas iepriekšējās sezonas, kurā pamatturnīros tika vien pie 11 uzvarām, Gulbis arī šo sezonu sācis ne pārāk veiksmīgi. Vispirms latvietis startēja 250 punktu ATP turnīros Brisbenā un Sidnejā, kur neizdevās iekļūt pamatturnīrā, bet pēc tam sev allaž neveiksmīgajā Austrālijas atklātajā čempionātā piecu setu trillerī piekāpās francūzim Žeremī Šardī.

Šosezon deviņos aizvadītos mačos Gulbis ir izcīnījis četras uzvaras, bet piecos mačos zaudējis.

Latvietim nav jāaizstāv ATP ranga punkti līdz pat martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi