Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gulbis: Tālu no labākās sportiskās formas

Neesot labākajā sportiskajā formā, ATP līmenī par titulu cīnīties ir teju neiespējami. Pagājušajā nedēļā Maskavā par to lieku reizi pārliecinājās Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš, pleca traumas un sezonas beigu nogurdināts, pusfinālā piekāpās spānim Roberto Bautistam Agutam, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

"Šobrīd sāp viss," Gulbis norādīja uz tenisistiem tik pazīstamu situāciju sezonas beigās. Šonedēļ viņš piedalīsies Bāzeles ATP 500 sērijas turnīrā, savukārt par dalību pēc tam paredzētajā Parīzes ATP Masters viņš vēl neesot izlēmis.

Pleca traumas dēļ pēc Āzijā notikušajiem turnīriem Gulbim (13. pasaules rangā) īsti neizdevās pienācīgi patrenēties, tāpēc nepārsteidza, ka visas trīs spēles Maskavā viņam izvērtās sarežģītas. Pirmajās divās pret spāni Danielu Himeno-Traveru (112.) un itālieti Andreasu Sepi (49.) nācās izspēlēt trīs taibreikus, bet pusfinālā pret Bautistu Agutu (16.) pretinieks darbojās pārliecinošāk un pelnīti izcīnīja ceļazīmi uz finālu. Pēc zaudējuma Gulbis atklāja, ka sliktās sportiskās formas dēļ nemaz nebūtu piedalījies Maskavas turnīrā, ja gada sākumā to nebūtu apsolījis: "Spēlētu tikai gada pēdējā turnīrā Parīzē. Šobrīd startēt Maskavā man bija ļoti grūti."

Ceturtdaļfinālā pret Sepi pēc uzvaras pirmā seta taibreikā Gulbis neveiksmīgi nospēlēja otrā seta galotni, kurā ļāva pretiniekam negaidīti vienkārši panākt izlīdzinājumu. "Trešais sets bija ļoti smags, jo viņš bija sajutis serves uzņemšanas ritmu. Nepalīdzēja arī tas, ka bumbas nolietojās, kas vēl vairāk apgrūtināja punktu gūšanu servējot. Spēlējot taibreikā, pieliku ātrumā un piespiedu sevi aizmirst par plecu - spēlēju caur sāpēm. Izdevās nospēlēt agresīvāk un uzvarēt," Gulbis īsumā rezumēja izšķirošā seta gaitu.

Cīņā par vietu finālā Gulbi gaidīja Bautista Aguts, ar kuru kopš pagājušā gada Sanktpēterburgas turnīra sportists laiku pa laikam intervijās apmainījās ironiskām frāzēm. Toreiz spānis, cenšoties lauzt sev neveiksmīgās cīņas gaitu, ar tiesnesi bieži vien strīdējies par it kā neatbilstošajiem Gulbja sporta apaviem, par ko Ernests pēc spēles konkurentu nodēvēja par "izlutinātu princesi". Zīmīgi, ka kopš šīs saķeršanās abi gada laikā tikās jau trešo reizi. "Viņš ir mans vecs draugs," smejoties pirms spēles atklāja Gulbis. "Viņš vienmēr ir par kaut ko aizvainots, kad jāspēlē pret mani. Nezinu, kāpēc." Bautista Aguts gan šoreiz pirms cīņas neielaidās šāda veida diskusijās, savukārt kortā par latvieti bija pārāks, sasniedzot savu ceturto ATP turnīru finālu karjerā.

Visu Armanda Sameta rakstu Ar apņēmību vien par maz lasiet pirmdienas, 20.oktobra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi