Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Gulbis trešo reizi karjerā piekāpjas Rosolam

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien ar 4-6, 6-7 (4:7) trešo reizi karjerā piekāpās čeham Lukāšam Rosolam, tādējādi piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā ASV notiekošajā Vinstonas-Seilemas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā.

Cīņa iesākās ļoti sīva. Neviens sportists nevēlējās atdot iniciatīvu pretiniekam, līdz ar to pēc pirmajiem sešiem geimiem rezultāts bija neizšķirts 3-3, sportistiem uzvarot pie savām servēm. Septītajā geimā Rosolam tomēr izdevās lauzt Gulbja servi un realizēt breikbumbu, panākot 4-3 čeha labā. Nākamajos divos geimos sportisti atkal uzvarēja pie savām servēm, tādējādi rezultāts pēc deviņiem geimiem bija 5-4 Rosola labā.

Desmitais geims izvērtās daudz spraigāks. Vispirms vadībā ar 40:0 izvirzījās Gulbis, nopelnot iespēju realizēt breikbumbu, taču tas viņam neizdevās. Turpinājumā latvietis nerealizēja vēl trīs breikbumbas, līdz pie setbumbas tika Rosols. Tiesa, arī čeham neizdevās noslēgt šo geimu, jo setbumba tā arī netika īstenota. Turpinājumā šajā geimā Gulbis nerealizēja vēl vienu breikbumbu, turpretī čehs īstenoja savu nākamo setbumbu, tādējādi setā uzvarot ar 6-4.

Otrā seta sākums bija līdzīgs - abi sportisti pirmajos desmit geimos uzvarēja katrs pie savām servēm, līdz ar to seta rezultāts bija 5-5. Zīmīgi, ka sestajā geimā Gulbim bija iespēja realizēt vēl vienu breikbumbu, taču tas viņam neizdevās. 11.geimā pie divām breikbumbām tika Rosols, taču arī viņam neizdevās lauzt pretinieka servi.

Pēc 12 geimiem rezultāts bija neizšķirts 6-6, līdz ar to sportistiem bija jāaizvada taibreiks. Jau pašā sākumā Gulbis zaudēja punktu pie savas serves, ļaujot čeham izvirzīties vadībā. Turpinājumā Gulbis nespēja atspēlēties un iegūt punktu pie Rosola serves, tādējādi ar 4:7 piedzīvojot zaudējumu arī taibreikā.

Jau pēc nedēļas sāksies ASV atklātais čempionāts, tāpēc šī Gulbim bija pēdējā pārbaude pirms gada noslēdzošā Grand Slam turnīra.

Gulbis ATP rangā šobrīd atrodams 67.vietā, kamēr Rosols ir 86.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi