Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kivleniekam septītā vieta Eiropas čempionātā kamaniņu sportā

Latvijas sportists Inārs Kivlenieks svētdien izcīnīja septīto vietu Oberhofas trasē Vācijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā sestā posma, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, vīriešu sacensībās.

Labāk par Kivlenieku nobrauca vien četri Vācijas sportisti un divi krievu braucēji.

Kivlenieks abos braucienos sasniedza astotos rezultātus, tomēr otrajā viņam izdevās apsteigt krievu Viktoru Kneibu un pakāpties par vienu vietu. Pie kārtējās uzvaras tika vācietis Fēlikss Lohs, kuram Kivlenieks summā zaudēja 0,734 sekundes.

Uz goda pjedestāla kāpa tikai Vācijas sportisti - uzvarētājam 0,390 sekundes zaudēja Andijs Langenhans, bet par 0,519 sekundēm atpalika Johaness Ludvigs.

Vēl no Latvijas pārstāvjiem 14.vietu izcīnīja Mārtiņš Rubenis, bet Kristaps Mauriņš ierindojās 23.vietā 32 dalībnieku konkurencē. Arī viņi abi sekmīgāk aizvadīja otros braucienos.

Rubenis pēc pirmā brauciena atradās 17.pozīcijā, bet otrajā sasniedza desmito labāko rezultātu un summā no Loha atpalika par 1,010 sekundēm. Savukārt Mauriņš pēc pirmā brauciena bija 27.vietā, bet otrajā sasniedza 19. labāko laiku, uzvarētājam zaudējot 1,523 sekundes.

Eiropas čempionāta ieskaitē Rubenis ierindojās 13.vietā, bet Mauriņam - 20.pozīcija.

Eiropas čempionāts svētdien noslēgsies ar stafetes cīņām.

Kā ziņots, piektdien sprinta sacensībās Kivlenieks ierindojās augstajā piektajā vietā, Rubenis sacensībās izcīnīja 16.vietu, bet Mauriņš ierindojās 18.pozīcijā. Vēl viens latvietis Rihards Lozbers finišēja 45.vietā, nekvalificējoties pamatsacensībām.

Kā ziņots, Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Andris un Juris Šici sestdien ierindojās 11.vietā gan Pasaules kausa posma, gan Eiropas čempionāta ieskaitē, bet Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš ieņēma 12.vietu. Savukārt sievietēm Elīza Tīruma ierindojās septītajā vietā Eiropas čempionāta ieskaitē un desmitajā vietā Pasaules kausa vērtējumā, bet Saiva Dambīte ierindojās pēdējā, 24.vietā, Pasaules kausa ieskaitē, bet Eiropas čempionāta vērtējumā viņai 17.vieta.

Latvijas labākā sieviešu kamaniņu braucēja Maija Tīruma Eiropas čempionātā nestartēja vēdersāpju dēļ.

Latvija kā neatkarīga valsts Eiropas čempionātā kamaniņu sportā startē 12.rezi. Līdz šim izcīnītas trīs medaļas - 2006.gada čempionātā bronza komandu sacensībās (Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, brāļi Šici), 2008.gadā zelta godalgas M.Tīrumai, Rubenim un Šiciem komandu sacīkstēs, bet 2010.gadā Siguldā Latvijas komandai zelta medaļas otro reizi pēc kārtas, ko izcīnīja Orlova, Rubenis un Šici.

Šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

Kā ziņots, 2015.gadā pasaules čempionāts notiks Siguldas trasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi