Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kļūdām bagātā spēlē zaudējums Monako

Latvijas tenisa līderim Ernestam Gulbim sezonas pirmais Grand Slam turnīrs - Australian Open - beidzies jau 1.kārtā. Otrdien Melburnā Gulbis ļoti neveiksmīgā cīņā ar 3:6, 6:7(5) un 1:6 zaudēja argentīnietim Huanam Monako.

Gulbim neveiksmīgs izvērtās jau pirmais sets. Gulbis trešajā geimā zaudēja servi, turklāt nespēja uzvarēt nevienā bumbas izspēlē. Nākamajā geimā Gulbis pamanījās iegūt trīs breikbumbas, taču nevienu no tām nespēja izmantot un nonāca zaudētājos ar 1:3. Izdevās atspēlēties līdz 3:3, taču tad zaudēja trīs geimus pēc kārtas, bet visā setā piekāpās argentīnietim ar 3:6. Gulbis šajā setā sasniedza četrus eisus, taču savu servi zaudēja trīs reizes un pieļāva 21 (!) nepiespiesto kļūdu.

Ne visai veiksmīgs Gulbim izrādījās arī otrais sets, kurā viņš nonāca zaudētājos ar 0:3, tomēr atkal izdevās atspēlēties. Prieki nebija ilgi, jo Monako tūliņ atbildēja ar to pašu un panāca 5:3. Gulbis saņēmās un devītajā geimā atspēlēja punktu brīdī, kad serves izpildīja Monako. Ar savu servi Gulbis panāca neizšķirtu, nākamajās izspēlēs katrs guva pa punktam un uzvaru nācās izšķirt taibreikā. Tajā Monako izvirzījās vadībā ar 4:1 un 6:3. Gulbim izdevās divas setbumbas atspēlēt, taču trešo argentīnietis izmantoja un uzvarēja ar 7:5.

Nākamo seto ar servi sāka Gulbis, taču pamanijās zaudēt punktu. Tas pats notika arī trešajā geimā. Argentīnietis pārliecinoši ieguva punktu savā serves izspēlē un panāca vadību ar 4:0. Arī nākamajā geimā Gulbis gandrīz trešo reizi setā zaudēja savu servi: viņš zaudēja trīs izspēlēs pēc kārtas, tomēr izdevās atspēlēties un izcīnīt pirmo punktu (1:4). Argentīnietis nekavējās izmantot Gulbja kļūdas un vēlreiz lauza latvieša servi geimā, kas bija pēdējais šajā spēlē - 6:1.

Savā snieguma ziņā ļoti bālajā spēlē Gulbis pieļāva septiņas dubultkļūdas, kopumā vairāk nekā 70 nepiespiesto kļūdu.

ATP rangā Gulbis pašreiz ieņem 82.pozīciju, bet Monako atrodas 33.vietā. Līdz šim abi bija tikušies divas reizes un kopējā bilance bija neizšķirta.

Šīs spēles veiksminieks otrajā kārtā sacentīsies ar argentīnieša Martina Vasaljo Argeljo un francūža Mišela Lodrā cīņas uzvarētāju.

Gulbis par dalību pirmajā kārtā nopelnīja desmit punktus ATP rangā, taču tas ir par 35 punktiem mazāk nekā pērn, kad izdevās tikt otrajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi