Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krūms: pasaules čempionātā Latvijai piecas cerību disciplīnas

Latvijas vieglatlētikas izlases galvenais treneris Edvīns Krūms pirms sestdien Berlīnē startējošā pasaules čempionāta sākuma prognozē, ka labākos rezultātus no Latvijas sportistiem var sagaidīt piecās disciplīnās.“Vispirms šķēpmetēji. Vadimu Vasiļevski joprojām nomoka savainojumi, tomēr viņš ir cīnītājs.

Ar pretsāpju zālēm vai bez tām, bet Vadims metīs. Pēc sarunas ar Aināru Kovalu sapratu, ka viņš varētu patīkami pārsteigt — kā tas reiz jau izdevās olimpiskajā Pekinā. Labus rezultātus varam gaidīt arī no vesera metēja Igora Sokolova, barjerskrējēja Staņislava Olijara, septiņcīņnieces Aigas Grabustes un 800 metru skrējēja Dmitrija Miļkeviča.”Pasaules rangā augstajā sestajā vietā ir arī jaunā Latvijas rekordiste šķēpa mešanā Madara Palameika. “Jā, bet viņai nav bijis viegli atgūties pēc lieliskā starta Eiropas U-23 čempionātā. Madarai šīs būs pirmās lielās sacensības, tāpēc jāņem vērā pasaules čempionāta gaisotnes spiediens. Par vietu finālā Palameikai gan būtu jāpacīnās,” uzskata E.Krūms. Kauņā sasniegto rezultātu vajadzētu atkārtot otrai U-23 čempionāta uzvarētājai Aigai Grabustei. “Izņemot tāllēkšanu, kur Aiga patiešām sasniedza ļoti labu rezultātu, pārējās disciplīnās Kauņā viņa startēja savā līmenī. Augstlēkšanā pat palika rezerve. Domāju, ka viņas spēkos ir vēlreiz sasniegt aptuveni tādu pašu punktu summu.”Cerības izlases treneris saista arī ar Sokolovu, kurš uzrādījis stabilus rezultātus sezonas laikā, un Olijaru, kurš mērķtiecīgi gatavojies pasaules čempionātam. Diezgan kuplā delegācija Latvijas Vieglatlētikas savienībai finansiāli nebūšot papildus nasta. “Visi ar dzīvošanu saistītie izdevumi ir uz organizētāju rēķina. Pagaidām esam pirkuši tikai aviobiļetes, bet arī par tām samaksās Starptautiskā Vieglatlētikas federācija. Vienīgi būs jāpagaida līdz nākamā gada sākumam, kad nauda tiks pārskaitīta. Ir gan viena iebilde — visiem pieteiktajiem dalībniekiem obligāti ir jāiziet uz starta. Tāpēc arī pirms diviem gadiem Osakā daži sportisti ar apsējiem sāka skrējienu un jau pēc pāris metriem izstājās,” skaidro Edvīns Krūms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi