Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvieši Eiropas jauniešu čempionātā 100 lauciņu dambretē ātrspēlē izcīna trīs čempionu titulus

Trešdien Tallinā Eiropas jauniešu čempionātā 100 lauciņu dambretē norisinājās noslēdzošās sacensības ar ātrspēles (blics) laika kontroli. Latviju pārstāvēja sešdesmit septiņi mūsu jaunie dambretisti, kuri startēja visās vecuma grupās. Mūsējie cīnījās ļoti atzīstami un izcīnīja septiņas medaļas, no tām trīs zelta godalgas, trīs sudraba un vienu bronzas godalgu, līdz ar to komandu ieskaitē Latvijas komanda kļuva par uzvarētāju, tāpat kā dienu iepriekš sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli.

U10 vecuma meiteņu grupā startēja divdesmit piecas dambretistes, no tām desmit jaunās spēlētājas no Latvijas. Mūsu jaunā spēlētāja Luīze Gudēvica Liepiņa sasniedza izcilu rezultātu, iegūstot sešpadsmit punktus un izcīnot čempiones titulu. Vicečempiones tituls un sudraba medaļa otrai mūsu spēlētājai Varvarai Ivanovai ar iegūtajiem piecpadsmit punktiem, bet Anna Ļebedinska ar vienpadsmit punktiem ieņēma augsto ceturto vietu.

U10 vecuma zēnu grupā startēja trīsdesmit seši jaunie dambretisti, tai skaitā sešpadsmit spēlētāji  no Latvijas. Izcili jau atkal startēja mūsu jaunie spēlētāji, Toms Andersons ieguva piecpadsmit punktus un izcīnīja čempiona titulu, Maksims Novickis ar četrpadsmit punktiem izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu, Daniels Sokols ar trīspadsmit iegūtajiem punktiem izcīnīja augsto piekto vietu.

U13 vecuma meiteņu grupā startēja divdesmit piecas dambretistes, no tām septiņas jaunās spēlētājas no Latvijas.  Mūsu jaunā dambretiste Evelīna Orlovska  ieguva divpadsmit punktus, izcīnot  augsto ceturto vietu, bet Natālija Paškova arī ar divpadsmit punktiem ierindojās sestajā vietā.

U13 vecuma zēnu grupā startēja četrdesmit viens jaunais dambretists, tai skaitā trīspadsmit spēlētāji  no Latvijas.  Mūsu  spēlētājs Martinas Masanauskas, iegūstot trīspadsmit punktus, izcīnīja augsto ceturto vietu, Ernests Kalniņš ar divpadsmit punktiem ierindojās piektajā vietā.

U16 vecuma meiteņu grupā startēja trīsdesmit piecas dambretistes, no tām piecas jaunās spēlētājas no Latvijas.  Mūsu dambretiste Valda Vasariete, izcīnot četrpadsmit punktus, kļuva par Eiropas jauniešu čempioni, Alisa Orlova ieguva trīspadsmit punktus, izcīnot trešo vietu un bronzas medaļu.

U16 vecuma zēnu grupā startēja divdesmit deviņi jaunie dambretisti, tai skaitā septiņi spēlētāji  no Latvijas.  Mūsu favorīts Pēteris Kripans izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu, iegūstot piecpadsmit punktus, Roberts Serpāns ar vienpadsmit punktiem ierindojās augstajā sestajā vietā.

U19 vecuma grupā juniorēm startēja sešpadsmit dambretistes, no tām piecas spēlētājas no Latvijas.  Labāko rezultātu no mūsu spēlētājām sasniedza Darja Drabova, kura izcīnīja deviņus punktus un septīto vietu.

U19 vecuma grupā junioriem startēja divdesmit septiņi jaunie dambretisti, tai skaitā četri spēlētāji  no Latvijas. Vissekmīgāk cīnījās mūsu spēlētājs Kristers Lapiņš, kurš, iegūstot divpadsmit punktus, izcīnīja augsto ceturto vietu.

Visi sacensību rezultāti pieejami sacensību mājaslapā: https://eyc2023.org/results/

Latvijas Dambretes federācija (LDF) regulāri organizē Latvijas mēroga sacensības jauniešiem un pieaugušajiem, nodrošina nozīmīgu starptautisko turnīru organizēšanu Latvijā, kā arī veicina Latvijas sportistu līdzdalību Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī starptautiskajos turnīros ārvalstīs. LDF dibināta 1993. gadā, un ir lielākā dambretes sporta veida organizācija Latvijā. Vairāk par dambretes notikumiem ar Latvijas sportistu piedalīšanos iespējams uzzināt LDF mājas lapā www.dambrete.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi