Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Latvijas bobslejisti briest sezonai: Jauns pilots, pāris stūmēju vairs nav komandā

Noskatīts jauns pilots, pāris stūmēju vairs nav komandā, un intriģējošs piedāvājums esot tehnikas lauciņā, kuru pagaidām neatklāj. Latvijas bobslejistu gatavošanās 2014./2015. gada sezonai iegājusi finiša taisnē. Jau nākamnedēļ otrais sastāvs startēs Eiropas kausa izcīņas sacensībās Austrijas trasē Īglsā, bet Pasaules kausa izcīņas 1. posms gan tikai pēc vairāk nekā mēneša - 12. un 13. decembrī Leikplesidā (ASV).

Soču olimpiskajās spēlēs Oskara Melbārža ekipāžas izcīnītās sudraba medaļas mudināja visus Latvijas izlases bobslejistus vasarā atkal liet sviedrus, domājot par jauniem sasniegumiem, tomēr oktobra nogale ieviesa korekcijas stūmēju aprindās. Par aiziešanu no bobsleja pēkšņi paziņoja Oskara Ķibermaņa četrinieka ekipāžas malējais stūmējs Raivis Broks, jo tika saņemts vilinošs darba piedāvājums Drošības policijā, savukārt konkurences apstākļos līdz Jaungadam ārpus sastāva ir palicis Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš. "Decembra beigās atlases testos viņam ir iespēja sevi vēlreiz apliecināt," pēc izlases galvenā trenera Sanda Prūša teiktā, durvis Eriņa priekšā pavisam nav aizcirstas. Vēl viens Latvijas rekordists vieglatlētikā 100 metru skrējienā Ronalds Arājs Daugavas starta estakādē guva pleca traumu. Sportistam jau veikta operācija, taču tā nav vienīgā veselības liksta, tāpēc arī šoziem Arājs vēl nespēs iekļauties bobsleja komandā.

Jaunpienācēju ir vairāk. Jauno olimpisko ciklu Latvijas komanda sāks ar četrām pilnām četrinieku ekipāžām. Pēc neatkarības atjaunošanas tik kupla bobslejistu saime vēl nav bijusi! Svarīgākais rudens ciklā bija izraudzīties vēl vienu pilotu. Izvēle krita uz Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentu liepājnieku Matīsu Mikni. Uzvārda un fizisko dotumu dēļ viņš jau ir ieguvis iesauku Niknais, jo krampis censonim patiešām esot. "Mūsdienu konkurences apstākļos nav vērts ieguldīt darbu pilota sagatavošanā, ja viņa fiziskie rādītāji neatbilst augstākajam līmenim. Ja pilots startā nevar kārtīgi iestumt bobsleja kamanas, tad praktiski ir neiespējami cīnīties par pašām augstākajām vietām. Bet man kā trenerim ir tikai viens mērķis, lai nākotnē sportists būtu gatavs cīnīties par medaļām," atklāts savās prasībās ir Prūsis.

Plašāk par Latvijas bobslejistu gatavību jaunajai sezonai lasiet trešdienas, 5.novembra, laikrakstā Diena!



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bobslejs

Latvijas komanda 2014./2015. gada sezonai
ekipāža: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga
ekipāža: Oskars Ķibermanis, Raivis Zīrups, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms
ekipāža: Uģis Žaļims, Jānis Jansons, Kristaps Kalniņš, Intars Dambis
ekipāža: Matīss Miknis, Uldis Ķiploks, Dāvis Spriņģis, Rūdolfs Tonigs
Rezervists: Mārtiņš Rūgums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi