Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Latvijas dambretistiem 13 tituli un uzvara komandu ieskaitē Eiropas jauniešu čempionātā

Jelgavas pilī no 1. līdz 9.augustam norisinājās Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē, kurā mājinieki ieguva ne vien 13 čempionu titulus, bet arī triumfēja komandu ieskaitē, vēsta rīkotāji.

No 1. līdz 7.augustam norisinājās sacensību pirmais posms - turnīrs ar klasisko laika kontroli, 8.augustā tika izspēlēts turnīrs ar ātrās dambretes laika kontroli, bet 9.augustā norisinājās ātrspēles turnīrs. 

Teicami startēja Latvijas labākie jaunie dambretisti, izcīnot trīspadsmit čempionu titulus, piecas sudraba un desmit bronzas medaļas. Latvijas komanda pārliecinoši izcīnīja nacionālo komandu konkurencē pirmo vietu visās trijās sacensību disciplīnās.

Meiteņu vecuma grupā līdz  desmit gadu vecumam izcili startēja Latvijas jaunā dambretiste FMJD meistare Alise Misāne, viņa izcīnīja trīs Eiropas jauniešu čempiones titulus visās trijās disciplīnās. Anna Ļebedinska izcīnīja sudraba medaļu sacensībās ar klasisko laika kontroli un bronzas medaļu ātrspēlē, Ramona Serpāne izcīnīja divas bronzas medaļas - sacensībās ar klasisko laika kontroli un sacensībā ar ātrās dambretes laika kontroli, bet Anna Radionova ātrspēlē izcīnīja sudraba medaļu.

Arī zēnu vecuma grupā līdz  desmit gadu vecumam Latvijas labākie jaunie dambretisti startēja ļoti sekmīgi. Nils Paņko izcīnīja Eiropas jauniešu čempiona titulu sacensībās ar klasisko laika kontroli. Toms Andersons izcīnīja divus Eiropas jauniešu čempiona titulus – sacensībās ar ātrās dambretes kontroli un ātrspēlē, bet sacensībās ar klasisko laika kontroli izcīnīja sudraba medaļu. Ātrspēles turnīrā Ernests Andersons izcīnīja sudraba medaļu, bet Pauls Paņko ieguva bronzas godalgu.

Tikpat sekmīgi meiteņu vecuma grupā līdz  trīspadsmit gadiem startēja Latvijas jaunās dambretistes. Varvara Ivanova kļuva par divkārtēju Eiropas čempioni – sacensībās ar klasisko laika kontroli un sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli. Natālija Paškova izcīnīja zelta medaļu ātrspēles turnīrā, bet Luīze Gudēvica-Liepiņa bronzas medaļu turnīrā ar ātrās dambretes laika kontroli.

Ļoti labi rezultāti bija arī mūsu jaunajiem dambretistiem zēnu vecuma grupā līdz 13 gadiem.  Iļja Trasko izcīnīja zelta medaļu ātrspēles turnīrā, sudraba medaļu ātrās dambretes sacensībās, bet turnīrā ar klasisko laika kontroli viņam trešā vieta un bronzas medaļa, bet Ņikita Vorotņikovs ātrās dambretes sacensībās izcīnīja bronzas medaļu.

Izcili zēniem vecuma grupā līdz  sešpadsmit gadiem startēja Latvijas jaunais dambretists Pēteris Kripans – viņš kļuva par trīskārtēju Eiropas čempionu, pārliecinoši uzvarot visās trijās disciplīnās un atnesot Latvijai trīs zelta medaļas. Meiteņu vecuma grupā līdz 16 gadu vecumam ātrās dambretes sacensībās izcīnīja mūsu dambretiste Alisa Orlova.

Labi panākumi arī Latvijas junioru grupas līdz 19 gadu vecumam spēlētājiem – sacensībās ar klasisko laika kontroli trešo vietu izcīnīja FMJD meistars Klāvs Norenbergs, bet sacensībās ar ātrās dambretes laika kontroli trešo vietu Latvijai izcīnīja Reinis Štāls. 

Visi sacensību rezultāti, sacensību norises fotogrāfijas, atklāšanas un apbalvošanas ceremoniju videoieraksti ir pieejami sacensību mājaslapā: https://eyc2024.dambrete.lv/

Latvijas Dambretes federācija (LDF) regulāri organizē Latvijas mēroga sacensības jauniešiem un pieaugušajiem, veicina Latvijas sportistu līdzdalību starptautiskajos turnīros ārvalstīs, kā arī aktīvi iesaistās starptautiskajās dambretes aktivitātēs un nodrošina nozīmīgu starptautisko turnīru organizēšanu Latvijā.

LDF dibināta 1993. gadā, un ir atzītā dambretes sporta veida federācija Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi