Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latvijas florbolistes iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas sieviešu florbola izlase otrdien iekļuva Čehijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas florbolistes astotdaļfinālā ar 4:3 (0:0, 1:1, 3:2) pārspēja Slovākijas valstsvienību. Šī bija Latvijas izlases pirmā uzvara šajā čempionātā.Pirmais periods starp abām vienībām aizritēja bez vārtu guvumiem, bet otrās trešdaļas septītajā minūtē Santa Torstere izvirzīja Latvijas izlasi vadībā, tomēr dažas minūtes vēlāk slovākietes panāca izlīdzinājumu.

Trešajā trešdaļā Slovākijas valstsvienībai pēc realizēta soda metiena pirmo reizi šajā mačā izdevās izvirzīties vadībā, tomēr pēc tam cīņas 48.minūtē Luīze Biļinksa rezultātu izlīdzināja, bet pēc divām minūtēm viņa bija precīza vēlreiz, izvirzot Latviju jau vadībā. Slovākietes centās atspēlēties, bet par to saņēma bumbiņu savos vārtos, kad 55.minūtē izcēlās Diāna Isjomina. Taču pretinieces nepadevās un mazāk kā trīs minūtes pirms pamatlaika beigām samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.Slovākijas izlase centās mača izskaņā panākt neizšķirtu, taču tas viņām neizdevās, un Latvija svinēja pirmo uzvaru turnīrā.Par labāko Latvijas izlases sastāvā tika nosaukta Isjomina.Ceturtdaļfinālā Latvija spēkosies ar Zviedriju.Kā zināms, apakšgrupu turnīru Latvija aizvadīja ļoti neveiksmīgi, ciešot trīs smagas neveiksmes. Pirmajā mačā sestdien tā ar 1:6 zaudēja grupas favorītei Šveicei, dienu vēlāk ar 0:7 kapitulēja Norvēģijai, bet pirmdien ar 1:12 kapitulēja arī Čehijai.

Šajā čempionātā ir jauna izspēles kārtība, kas tika ņemta vērā jau izlozes laikā. A un B apakšgrupās ielozēja tās astoņas valstsvienības, kas pasaules rangā ieņem astoņas augstākās vietas, bet C un D apakšgrupās - pēc ranga nākamās astoņas izlases.

Pēc grupu turnīra A un B grupu divas labākās izlases uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet A un B grupu trešo un ceturto vietu ieguvējas astotdaļfinālā spēlēs ar C un D grupu divām labākajām komandām par atlikušajām četrām vietām ceturtdaļfinālā.

Tikmēr citos astotdaļfināla pāros Vācija ar 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) pieveica Krieviju, Polija ar 7:4 (3:3, 2:1, 2:0) uzvarēja Dāniju, bet Norvēģija ar 7:3 (2:1, 3:1, 2:1) pārspēja Austrāliju.

Savukārt vietu ceturtdaļfinālā automātiski garantēja Zviedrija, Somija, Šveice un Čehija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi