Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas kausu regbijā-7 izcīna Baldones komanda

Svētdien Baldones stadionā noslēdzās ikgadējais Latvijas kauss regbijā 7 vīriešiem. Pēc spraigām cīņām trīs apakšgrupās un izslēgšanas spēlēs, par Latvijas Kauss 2023 ieguvējiem kļuva mājinieki Baldones komanda.

Tā kā šogad Latvijas Kausā piedalījās 10 komandas, tās tika sadalītas trīs apakšgrupās. No apakšgrupām kā uzvarētājas izgāja pērnā gada čempioni Baldone, Miesnieki un Augļu serviss/Livonia komandas. Attiecīgi šīs komandas, kā arī Livonia otrais sastāvs, kas atlikušo komandu konkurencē no apakšgrupas izgāja ar labāko +/- koeficientu, turpināja cīņu par iekļūšanu finālā.

Izslēgšanas spēlēs Baldone pārspēja Sporta punkts/Livonia, savukārt otrajā pusfinālā Livonia pirmais sastāvs atzina Miesnieki pārākumu.

Līdz ar to finālā tikās aizvadītās sezonas finālisti – Baldone un Miesnieki.

Mazajā finālā jeb cīņā par 3.vietu attiecības skaidroja divas Livonia komandas. Lai gan spēle tika aizvadīta viena kluba ietvaros, neviena no komandām negrasījās dot atlaides. Spēle izvērtās ļoti interesanta un spraiga, par ko arī liecināja puslaika rezultāts. Livonia pirmais sastāvs bija vadībā vien ar 3 punktiem –14:17. Lai nu kā otrajā puslaikā Augļu serviss/Livonia salika visu pa vietām un uzvara ar rezultātu 36:19.  

Finālā pirmie vadībā pēc Alekša Eglīša piezemējuma izvirzījās Baldone – 7:0. Tomēr pirmā puslaika turpmākās minūtes izvērtās Baldonei nelabvēlīgas. Komandas līderis Elmārs Šefanovskis nopelna dzelteno kartiņu, savukārt vēl pēc brīža Lauris Dūzelis iedzīvojas traumā. Miesnieki izmanto situāciju un veic piezemējumu – 7:7. Tomēr Baldone pēdējās 1.puslaika minūtēs atgūstas un gūst vēl 5 punktus, izvirzoties vadībā ar 12:7.

Otrajā puslaikā Miesnieki jau pirmajā minūtē iedzīvojas dzeltenajā kartiņā un Baldonei ir iespēja vērpt nākošos uzbrukumus. Tas viņiem arī izdodas un Ivars Eglis veic vēl vienu piezemējumu, palielinot pārsvaru līdz 17:7. Spēle ir emociju pilna un abas komandas vēl pa reizei spēj uzlauzt pretinieka aizsardzību. Miesnieki veic spēlētāju nomaiņas, mēģinot lauzt spēles gaitu, bet Baldone aizstāvas precīzi. Līdz ar to spēles laikam iztekot Baldone svin uzvaru ar 24:12 un nosargā pērn iegūto Latvijas Kausa uzvarētāja titulu.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tiek atzīts jaunais un perspektīvais Augļu serviss/ Livonia spēlētājs Ruslans Sosnars.

Līdz ar to baldonieši apstiprina pērn Baldones komandas trenera Elmāra Šefanovska teikto, ka "Baldone ir Latvijas regbija galvaspilsēta."

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi