Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas rekordists desmitcīņā Eriņš piedalījies bobsleja stūmēju atlasē

Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš sestdien piedalījies tradicionālajā bobsleja stūmēju atlasē, kas notika Daugavas stadiona vieglatlētikas manēžā, vēsta portāls Bobslejs.lv. Eriņš šogad piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs, kur desmitcīņas sacensībās ierindojās 22.vietā.

"Īstenībā jau man bija interese viņu redzēt un notestēt, kaut arī speciāli mēs Eriņu neaicinājām. Viņa piedalīšanās testos mums visiem bija pārsteigums. Cik saprotu, šobrīd viņš vēl ir tālu no vēlamās kondīcijas. Es pieļauju, ka nav tik daudz trenējies pēc Londonas olimpiskajām spēlēm," citēts Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. "Es jau viņam biju līdzi sekojis - bobslejā varētu būt noderīgs, kaut vēl nav nekas garantēts."

"Mēs 28.decembrī atkal braucam prom uz mačiem, tāpēc būtībā jaunos kandidātus varēsim notestēt uz ledus tikai pēc sezonas martā, Latvijas atklātajā čempionātā. Tad arī redzēsim, vai viņiem reāli tas bobslejs iet pie sirds, vai var nobraukt lejā pa trasi. Vidējais līmenis šajā atlasē bija labs," izcēla Prūsis.

Savukārt Latvijas labākais sprinteris Ronalds Arājs solījies pievienoties izlasei kādā Pasaules kausa posmā pēc Jaunā gada, lai varētu treniņos apliecināt savu varēšanu.

"Viegli jau nebūs, jo arī tā ielēkšana bobā nav tik vienkārša. Es saprotu, ka Arājs arī sācis gatavoties pasaules vieglatlētikas čempionātam nākamvasar. Ja viņš grib sākt tikai ar nākamo rudeni, tad trīs mēneši var būt krietni par maz līdz Olimpiādei," Arāja izredzes nākotnē kļūt par bobsleja stūmēju komentēja Prūsis. "Es jau tomēr atbildu par visu komandu, ne tikai domāju par vienu cilvēku, kas tad varētu startēt gan ziemas, gan vasaras olimpiskajās spēlēs. Ar pirmo komandu es tā nevaru eksperimentēt, es atbildu par visu kopumā. Kaut arī, ja kāds cilvēks ir ļoti labs, ar laiku var ienākt komandā."

Prūsis atklāja, ka veselības problēmu dēļ izlasei šosezon vairs nevarēs palīdzēt stūmējs Jānis Strenga. "Tas mums visiem ir negaidīti, bet tāda ir dzīve. Viņa vietā iesaistīšu lielajā izlasē Vairi Leibomu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi