Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas sieviešu kērlinga izlase piedzīvo otro zaudējumu Eiropas čempionātā

Latvijas sieviešu kērlinga izlase svētdien Šveicē ar 2:9 piekāpās krievietēm, piedzīvojot otro zaudējumu Eiropas čempionātā (EČ) spēcīgāko komandu grupā, liecina rīkotāju informācija.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas elitē A grupā startē pirmo reizi. Svētdien vakarā Latvijas valstsvienība spēlēs ar Šveices izlasi.

Latvijas sieviešu izlases mērķis EČ ir saglabāt vietu A grupā un cīnīties par vienu no astoņām ceļazīmēm uz 2011. gada pasaules čempionātu, kur komandas sāks krāt ieskaites punktus 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

EČ grupas turnīrā Latvijas sievietēm būs jāspēlē arī pret Skotiju, Norvēģiju, Nīderlandi, Vāciju un Dāniju. Labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, savukārt divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B grupā. Pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, bet 8.vietas ieguvējas aizvadīs pārspēles līdz divām uzvarām pret B grupas uzvarētājām.

Jau ziņots, ka pirmajās spēlēs Latvijai zaudēja zviedrietēm, bet pieveica Somijas valstsvienību.

Savukārt Latvijas vīriešu izlase pakāpi zemākajā B grupā svētdien ar 11:5 pārspēja Baltkrieviju un vēlāk tiksies ar Īrijas valstsvienību. Sestdien Latvijas kērlingisti pieveica somus.

Latvijas vīriešu izlasei cīņā par iekļūšanu A grupā vispirms jāiekļūst starp divām labākajām vienībām B1 grupā, kur jāspēlē arī pret Bulgāriju, Velsu, Austriju un Horvātiju. Grupas divas labākās komandas kvalificēsies pusfinālam, taču tikai finālisti nodrošinās vietu A grupā nākamā gada čempionātā. B grupas uzvarētāji vēl aizvadīs pārspēles līdz divām uzvarām ar A grupas 8. spēcīgāko komandu par pēdējo ceļazīmi uz 2011. gada pasaules čempionātu. Kopumā B grupā startē 16 vīriešu komandas.

Līdz šim labākais sniegums Latvijas dāmām ir uzvara pērn B grupā un kvalificēšanās Eiropas čempionāta A grupai un 2010. gada pasaules čempionātam, savukārt vīriešu komandas labākais starts ir 3. vieta B grupā 2007. gadā. Pērn Latvijas vīriešu izlase EČ bija piektā.

EČ Šveices pilsētā Šamperī ilgs līdz 11. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi